Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Henrik Lundberg, Väsby
Räddningsprocent: 97,11.

En av Väsbys viktigaste spelare i jakten på att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan. Nyförvärvet visade klassen direkt i seriepremiären genom att rädda 40 (!) av 41 skott när nykomlingarna var ytterst nära att ta poäng borta mot Södertälje.

***

Backar

Niklas Folin, Vita Hästen
Mål: 2. Assist: 1.
Nytillskottet från Västervik är inte direkt någon utpräglad målskytt i vanliga fall, men i seriepremiären borta mot Modo lossnade det rejält. Hela tre poäng - varav två pytsar - inger respekt. En av härförarna i östgötarnas skrällseger.

Rasmus Bengtsson, Tingsryd
Mål: 1. Assist: 1.

Tingsryd fick en fin start på seriespelet genom att hemmabetvinga Almtuna. Lagkaptenen Rasmus Bengtsson - som har haft en härlig utveckling under tiden i Taif - avgjorde tillställningen.

***

Forwards

David Gustafsson, Tingsryd
Mål: 0. Assist: 3.

På tal om Tingsryd. NHL-lånet David Gustafsson hade också en mycket betydelsefull roll i premiärvinsten mot Uppsala-laget. Stjärnforwarden var inblandad i tre mål - däribland vinstmålet.

Emil Berglund, Almtuna
Mål: 2. Assist: 3.
Centern lämnade Timrå efter flera år i följd i klubbens organisation inför den här säsongen. Miljöombytet har gjort susen hittills. Inblandad i fem (!) mål på två matcher och ett offensivt lok i Ais-lägret.

Lukas Zetterberg, Västerås
Mål: 2. Assist: 2.

Segerskytten när Västerås fick med sig tre poäng hemma mot Södertälje och därmed tog revansch för premiärförlusten borta mot Almtuna. SHL-meriterade Lukas Zetterberg har varit involverad i hälften av VIK:s mål i serieinledningen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget