Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Niklas Lundström, Vita Hästen
Räddningsprocent: 100.

Dundersuccén fortsätter för Vita Hästens sena nyförvärv. Den SHL-meriterade målvakten avslutade grundserien på ett imponerande sätt. Två raka nollor och 64 räddningar säger en hel del.

***

Backar

Mattias Norlinder, Modo
Mål: 1. Assist: 2.

Guldgallervinnaren blir en av lagets viktigaste kuggar på backsidan i jakten på en SHL-plats. En spelare som har övertygat i såväl offensiven som defensiven den här säsongen och troligtvis kommer bli etablerad på - i sämsta fall - SHL-nivå på sikt.

Erik Ullman, Västervik
Mål: 2. Assist: 1.

Västervik avslutade grundserien på ett tämligen heroiskt sätt och lyckades knipa den sista slutspelsserieplatsen. Erik Ullman klev fram lite extra på backfronten genom att mäkta med tre poäng på två matcher. Involverad i två mål när VIK hemmabetvingade Södertälje.

***

Forwards

Peter Krieger, Västervik
Mål: 2. Assist: 1.

Ytterligare ett exempel på en av härförarna i jakten på slutspelsserieavancemanget. Peter Krieger var en stark offensiv kraft i slutspurten. Inte minst i sexpoängsmatchen mot Mora - en match där han satte det matchvinnande målet och noterades för två pinnar.

Brendan Ranford, Mora
Mål: 2. Assist: 3.
Säsongsavslutningen blev ett riktigt bottennapp för Mora som lag, men Brendan Ranford avslutade säsongen på ett suveränt sätt rent individuellt. Fem (!) poäng på två matcher inger respekt. Kanadensaren - som anslöt till masarna så sent som i november och har varit en tillgång i allmänhet - var därmed inblandad i fem av MIK:s sex mål i grundserieavslutningen.

Adam Tambellini, Modo
Mål: 2. Assist: 3.

Modos succévärvning bara kör. Det faktum att Adam Tambellini blev femma i HockeyAllsvenskans poängliga - trots att han bara spelade 37 matcher, det vill säga betydligt färre än konkurrenterna - säger en hel del om insatsen. Inblandad i fem av Övikslagets mål den senaste veckan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget