Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan
Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Jesper Vikman, AIK
Räddningsprocent: 97,06.
Den 17-årige stortalangen - som gjorde allsvensk debut så sent som i går - svarade för en eminent insats när AIK bortabesegrade Kristianstad.

***

Backar

Jerome Leduc, Västerås
Mål: 0. Assist: 3.

AHL-meriterade Jerome Leduc har infriat förväntningarna - med råge - i Västerås-dressen så här långt. Definitivt en av HockeyAllsvenskans främsta tvåvägsbackar. Kanadensaren har två kanonmatcher bakom sig den senaste veckan. Framför allt hemma mot Västervik, där han var inblandad i tre av målen.

Mattias Nörstebö, Mora
Mål: 0. Assist: 2.

Mora har något bra på gång efter en säsong där laget stundtals legat riktigt, riktigt risigt till i tabellen. Mattias Nörstebö fortsätter att vara en viktig kugge på backsidan med sitt stabila allroundspel.

***

Forwards

Oskar Svanlund, Mora
Mål: 3. Assist: 2.
På tal om exempel på heta Mora-spelare. Oskar Svanlund är en annan av spelarna som har visat vägen lite extra den senaste tiden. Matchvinnare borta mot Karlskrona och involverad i tre mål när topplaget Modo hemmabetvingades.

Fredrik Forsberg, Bik Karlskoga
Mål: 3. Assist: 0.
Leksandsprodukten fortsätter att göra dundersuccé i Bik Karlskoga. Fredrik Forsberg toppar HockeyAllsvenskans skytteliga med fyra måls marginal. Det blev tre nya fullträffar den senaste veckan. Segerskytt hemma mot Vita Hästen.

Viktor Hertzberg, Västerås
Mål: 3. Assist: 0.

Den rutinerade forwarden har dragit ett tungt lass i skadedrabbade Västerås den senaste tiden. En härförare i matchen mot Västervik.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget