Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Pavel Khomchenko, AIK
Räddningsprocent: 98,46.

AIK är på gång och ska inte räknas bort i topp sex-jakten. Det är delvis Pavel Khomchenkos förtjänst. Den 27-årige burväktaren har storspelat och bara släppt in ett mål på de två senaste matcherna. Nollan håvades in hemma mot Vita Hästen.

***

Backar

David Bernhardt, Modo
Mål: 1. Assist: 4.

Modos succévärvning fortsätter att leverera. David Bernhardt snittade två pinnar per match den aktuella veckan och toppar backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan med tre poängs marginal.

Jakob Stridsberg, Vita Hästen
Mål: 1. Assist: 2.

Vita Hästen håvade in en grymt viktig bortaseger mot Mora under söndagen. Doldisen Jakob Stridsberg - som var inblandad i tre av målen - var en av stöttepelarna i den sammandrabbningen.

***

Forwards

Gerry Fitzgerald, Björklöven
Mål: 3. Assist: 3.

Björklöven har blandat och gett som lag den senaste tiden, men Gerry Fitzgerald har en suverän vecka bakom sig rent individuellt. Sex poäng på tre matcher inger respekt. En del av den högintressanta kedjan med Alex Hutchings och Ryan Gropp i övrigt.

Henrik Björklund, Bik Karlskoga
Mål: 3. Assist: 2.

Pålitlige Henrik Björklund öser på. Bik Karlskoga-stjärnan är utan tvivel en av de främsta kandidaterna i jakten på att vinna HockeyAllsvenskans poängliga.

Brett Supinski, Västervik
Mål: 1. Assist: 4.

Västervik har en tuff vecka bakom sig. Det finns dock en del ljusglimtar i VIK-lägret. Inteminst Brett Supinski. Amerikanen är en stark offensiv kraft i Västervik och ett av lagets främsta hopp i kampen om att gå långt i ett eventuellt HockeyAllsvenskan-slutspel.