Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Frederik Dichow, Kristianstad
Räddningsprocent: 94,81.
En av de största förgrundsfigurerna bakom Kristianstads dundersuccé i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Den talangfulle dansken har blommat ut till en riktig toppmålvakt i HockeyAllsvenskan. Frederik Dichow vaktade kassen i två av matcherna den aktuella veckan och släppte bara in fyra baljor när KIK håvade in sex poäng på dessa bataljer.

***

Backar

Axel Bergqvist, Mora
Mål: 1. Assist: 3.

Backlöftet har fått en rejäl boost den här säsongen. En offensiv jätte. Axel Bergqvist var inblandad i fyra mål på tre matcher den senaste veckan.

Alexander Ytterell, HV71
Mål: 1. Assist: 2.

På tal om offensivt skicklige backar. Den rutinerade liraren har visat klassen framåt och kommer bli väldigt värdefull för HV71 i SHL-jakten.

***

Forwards

Fabian Ilestedt, Vita Hästen
Mål: 4. Assist: 1.
Den 26-årige forwarden har fått genombrottet på allsvensk nivå den här säsongen. Inte minst med tanke på målfarligheten. En gigant när Vita Hästen hemmabesegrade Västerås i en sammandrabbning där Fabian Ilestedt mäktade med 4+1.

Kristoff Kontos, Kristianstad
Mål: 1. Assist: 4.
Kristianstads succényförvärv fortsätter att prestera. Boden-bekantingen besitter ett brett offensivt register och har kapacitet för spel på en ännu högre nivå.

Johan Persson, Mora
Mål: 2. Assist: 2.

Pålitlige Johan Persson ångar på. Matchvinnare hemma mot Kristianstad och totalt fyra poäng på tre matcher är tämligen starka papper.