Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Djurgården - Leksand

Matchtips: 1.

En match där Djurgården är tämligen stora favoriter. Dif har i och för sig två nederlag i följd, men mot idel bra lag och stockholmarnas poängsförsprång till Leksand är hela 37 pinnar. Lägg därtill att masarna har åkt på åtta (!) förluster i rad och är ett uselt bortalag. Djurgården är dessutom obesegrade mot LIF den här säsongen. Allt annat än tre poäng till hemmastarka Dif vore mycket oväntat.

***

Färjestad - Frölunda

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Ovisst var ordet. Färjestad - som har två vinster i följd - är på gång. Frölunda, med sex poäng på de tre senaste matcherna, har också något bra på gång. FBK är hemmastarka och göteborgarna har inte direkt övertygat i bortaplanssammanhang. Västkustgänget har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att Frölunda får med sig minst en poäng från Värmland.

***

HV71 - Örebro

Matchtips: 1.

En väldigt viktig sammandrabbning i topp sex-striden. HV71 har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Örebro - med tre raka nederlag i bagaget - är också inne i en tuff period. Jönköpingsgänget kan ståta med 2-1 i inbördes möten och känslan är att HV71 styr upp det här, trots att ÖHK är ett ganska bra bortalag. Delvis till följd av det offensiva övertaget.

***

Linköping - Luleå

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Linköping kämpar för att närma sig slutspelsstrecket och Luleå krigar för att utöka serieledningen. LHC - med tre vinster på de fyra senaste matcherna - är formstarka. Luleå har visserligen vunnit två matcher i följd, men det spelmässiga har inte direkt imponerat, vilket varit fallet i de fyra senaste bataljerna. LHF har å andra sidan 3-0 i inbördes möten och är bortastarka. Känslan är emellertid att Linköping styr upp det här till slut.

***

Oskarshamn - Skellefteå

Matchtips: 2.

Oskarshamn är mycket illa ute i jakten på att undvika SHL-kval efter sex nederlag i följd. Skellefteå blir en extremt tuff utmaning. SKE kan ståta med fem trepoängare i följd och är ett bra bortalag. Därmed inte sagt att IKO ska räknas bort. Faktum är att nykomlingarna vann det senaste mötet lagen emellan och tog poäng i en av två inbördes matcher i övrigt. Tipset utgörs dock av att Skellefteå blir för svåra den här gången. Delvis till följd av västerbottningarnas offensiva spetskompetens.

***

Rögle - Växjö

Matchtips: 1.

Rögles jakt på att avancera i toppskiktet går vidare. Möjligheterna är mycket goda. RBK kan stoltsera med fem trepoängare i rad och är ett helt okej hemmalag. Växjö är en lurig motståndare. Säsongen har förvisso varit ytterst halvdan rent helhetsmässigt, men Lakers har två raka trepoängare och besitter en grymt hög grundkapacitet. Skåningarna har dock 2-1 i inbördes möten och smålänningarna är ett mediokert bortalag. Tipset är att Rögle drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets spetsiga forwardsbesättning.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget