Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher
Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Brynäs - Linköping

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Brynäs har goda möjligheter. Gävle-gänget föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot topplaget Växjö är inget att haka upp sig på. BIF har dessutom tagit sex poäng på de tre senaste matcherna. Linköping förlorade hemma mot HV71, men har också håvat in sex pinnar på de tre senaste bataljerna. LHC har visserligen besegrat Brynäs den här säsongen, men BIF vann det senaste mötet lagen emellan. Brynäs är dessutom ett bra hemmalag. Lägg därtill att östgötarna är halvdana i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Gävle-laget drar det längsta strået.

***

Djurgården - HV71

Matchtips: 1.

Svårtippat värre. Djurgården har mycket att jobba på efter två raka förluster. HV71 reste sig nu senast genom att bortabesegra Linköping efter två raka nederlag. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Stockholmarna är ganska bra i hemmaplanssammanhang och HV71 har haft det tungt i bortaplanssammanhang. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

***

Växjö - Örebro

Matchtips: 1.

Växjö har prickat in kanonformen; sex vinster på de sju senaste matcherna inger respekt. Örebro har två nederlag på de tre senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med bortavinsten mot namnkunniga Frölunda nu senast. ÖHK har dessutom 2-1 i inbördes möten och är ett lag med en grymt hög kapacitet. Lakers är dock väldigt hemmastarka och har i grunden ett bättre lag. Tipset är att smålänningarna styr upp det här. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget