Dragskott tippar kvällens Play Off 2-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar kvällens Play Off 2-matcher

Visby/Roma - Borlänge

Matchtips: 1.

Två lag som besitter en hög kapacitet drabbar samman. Borlänge har ett individuellt skickligare lag och besitter en högre lägstanivå, men Visby/Roma är väldigt tung att möta och tämligen svårspelade på "ön". Tipset utgörs av att gotlänningarna skaffar sig två "matchbollar". Delvis tack vare målvaktsspelet.

Vimmerby - Huddinge

Matchtips: X.

En tämligen svårtippad sammandrabbning. Vimmerby svarade för en heroisk insats i Play Off 1-matchserien mot AllEttan-laget Vimmerby. Nu tar sig vårserielaget an ett ännu bättre lag i form av spetsiga Huddinge, som var relativt nära att vinna AllEttan Södra och i grunden har ett bättre spelarmaterial. VH har goda möjligheter - inte minst med tanke på den höga kapaciteten på målvaktssidan. Känslan är att den här matchen inte avgörs under ordinarie speltid.

Nybro - Hudiksvall

Matchtips: 1.

Nybro har mycket att bevisa efter en Play Off 1-matchserie mot vårserielaget Nyköping som inte direkt var någon höjdare rent helhetsmässigt. Hudiksvall blir en tuff utmaning. Inte minst med tanke på lagets offensiva spetskompetens. Vikings besitter emellertid en grym högstanivå och känslan är att smålänningarna styr upp detta. Delvis tack vare den höga kapaciteten på forwardssidan.

Östersund - Mariestad

Matchtips: 1.

Östersund - som reste sig efter 0-1 i matcher i Play Off 1-matchserien mot Kiruna AIF - får det tufft i kväll. Mariestad har i grunden ett bättre lag. ÖIK har dock mycket karaktär och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att jämtlänningarna styr upp det här.

Boden - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

En väldigt oviss batalj. Två namnkunniga med med oerhört mycket potential drabbar samman. Båda lagen har - sett till den mycket höga kapaciteten - blandat och gett den här säsongen. Känslan är att Boden drar det längsta strået den här gången. Mycket till följd av hemmaplansfördelen.

Tranås - Halmstad

Matchtips: X.

Två lag som har drabbat samman i både grundserien och AllEttan Södra möts. Halmstad var hela nio poäng före i AllEttan-sammanhang, men det här är ändå en oviss tillställning. Inte minst med tanke på att Tranås har besegrat Hammers den här säsongen. Hallänningarna har å andra sidan plusstatistik på Taif sett över hela säsongen och ett bättre lag. Inte minst försvarsmässigt. Tipset är att Halmstad - i sämsta fall för Hammers del - tar den här matchen till övertid.