Dragskott tippar tisdagens Play Off 1-matcher
Dragskott tippar tisdagens Play Off 1-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar tisdagens Play Off 1-matcher

Strömsbro - Troja/Ljungby

Matchtips: 2.

En match som Troja/Ljungby ska vinna under normala omständigheter. Strömsbro - som kommer från den östra vårserien - är visserligen ett lag med mycket karaktär och har inget att förlora, men Troja har i grunden ett betydligt bättre lag på alla fronter. Tipset utgörs av att smålänningarna vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets starka offensiv.

***

Kiruna AIF - Östersund

Matchtips: X.

Kiruna slår ur underläge när AllEttan Norra-laget Östersund gästar Lombiahallen. Det är tämligen logiskt, inte minst med tanke på att Östersund har 2-0 i inbördes möten mot Hockeyettan Norra-vårserielaget den här säsongen. AIF besitter dock en hög högstanivå och är tunga att möta i Kiruna. Känslan är att hemmalaget åtminstone inte förlorar under ordinarie speltid. Delvis till följd av lagets höga offensiva kapacitet.

***

Nyköping - Nybro

Matchtips: 2.

Hockeyettan Västra-vårserielaget Nyköping är ett lag som Nybro ska vinna mot - såväl hemma som borta - alla dagar i veckan under normala omständigheter. AllEttan Södra-gänget har ett bättre lag på alla fronter. Tipset utgörs av att Vikings vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Teg - Boden

Matchtips: 2.

Två AllEttan Norra-lag drabbar samman. En svårtippad sammandrabbning. Teg kan ståta med 3-1 i inbördes möten den här säsongen. Boden gjorde emellertid en extremt mycket bättre AllEtta och har i grunden ett vassare lag. Tipset utgörs av att BHF styr upp det här. Delvis tack vare den höga kapaciteten på målvaktsfronten.

***

Vimmerby - Kallinge/Ronneby

Matchtips: X.

Svårtippat var ordet. Vimmerby kommer från den södra vårserien, men besitter en hög grundkapacitet. Smålänningarna vann dessutom ett av två möten lagen emellan i grundserien. Krif är inte direkt något superlag sett till defensiven och känslan är att VH - i sämsta fall för Vimmerbys del - tar den här matchen till övertid.

***

Visby/Roma - Lindlöven

Matchtips: 1.

Två AllEttan-lag möts. Visby/Roma har mycket att jobba på efter en medioker AllEtta, där laget hade defensiva besvär. Lindlöven blir en tuff uppgift. Inte minst med tanke på att Lindesbergsgänget är ett rätt så bra bortalag. Gotlänningarna besitter dock en hög kapacitet och tipset är att Visby styr upp det här, trots att hemmaspelet har varit halvdant en längre tid.

***

Piteå - Tranås

Matchtips: 1.

Tämligen ovisst. Piteå har en tuff AllEttan Norra-insats bakom sig. Tranås gjorde det - stundtals - bra i tuffa AllEttan Södra och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Det handlar dock om en tuff bortaresa och PHC är ett bra lag med bra spets. Känslan är att norrbottningarna skaffar sig två "matchbollar" genom att vinna redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget