• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Mora

Matchtips: 1.

Björklöven jagar en snabb revansch efter hemmanderlaget mot Södertälje. Möjligheterna är goda. Mora - som ligger näst sist - har haft det tungt inledningsvis. MIK är ett lag med defensiva brister och Björklöven har ett stort offensivt övertag. Mora ska förvisso inte räknas bort, men känslan är att västerbottningarna blir för svåra den här gången. Mycket med tanke på lagets redan nämnda starka offensiv.

***

Almtuna - Bik Karlskoga

Matchtips: X.

Tämligen ovisst. Almtuna har sex förluster i följd. Det var å andra sidan starkt att ta poäng hemma mot topplaget HV71 nu senast och Uppsala-gänget har håvat in poäng i två av de tre senaste bataljerna. Bik Karlskoga blir en rejäl utmaning. Värmlänningarna krigar i tabellens toppskikt och är bortastarka. Formen (två nederlag i rad) är å andra sidan tveksam. Almtuna har i grunden en hög kapacitet och har tagit poäng i fyra av fem hemmamatcher. Tipset utgörs av att Uppsala-laget får med sig minst en pinne.

***

Södertälje - Västerås

Matchtips: X.

Ytterligare en väldigt svårtippad batalj. Södertäljes form är god; fem vinster på de sex senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Västerås blir en rejäl utmaning. VIK har i och för sig två raka förluster och har varit en besvikelse den här säsongen hittills, men grundkapaciteten är mycket hög. Södertälje är dock ett rätt så bra hemmalag och det är inte så troligt att SSK blir poänglösa.

***

Vita Hästen - Tingsryd

Matchtips: 1.

Vita Hästen jagar revansch efter fyra raka förluster. Tingsryd blir ett kraftprov. Taif har inkasserat nio poäng på de fyra senaste matcherna och har gjort en helt okej säsong utifrån förutsättningarna även sett till helheten. Tingsryd är dock bortasvaga och Vita Hästen är ett lag med en hög högstanivå. Tipset utgörs av att östgötarna drar det längsta strået den här gången.

***

Troja/Ljungby - HV71

Matchtips: 2.

Smålandsderby i Ljungby Arena. Troja/Ljungby - med poäng i fem raka matcher och vinster i tre av dessa - är på gång. HV71 blir ett extremt kraftprov. Serieledarna har bara tappat fyra poäng på nio matcher och är bortastarka. Troja lär stå emot bra, men tipset är att HV71 blir för svåra. Delvis med tanke på lagets offensiva spetskompetens.

***

Kristianstad - AIK

Matchtips: 2.

En lurig match att tippa. Kristianstad - som kan stoltsera med tre raka trepoängare - har rest sig på ett enastående sätt. AIK har en hel del att bevisa efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Skåningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Stockholmsgänget har å andra sidan i grunden ett bättre spelarmaterial. Lägg därtill att Gnaget är bortastarka. Tipset utgörs av att AIK drar det längsta strået.