• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bik Karlskoga - Tingsryd

Matchtips: 1.

Bik Karlskogas jakt på seriesegern går vidare. Värmlänningarna är utan tvivel favoriter på onsdagskvällen. Bik har håvat in hela 18 poäng på sju matcher och kan i grunden ståta med ett bättre lag än Tingsryd. Taif ska dock inte räknas bort. Smålänningarna har inkasserat tre trepoängare på de fyra senaste bataljerna och är på stark uppgång. Det känns emellertid som att Karlskoga-gänget blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på hemmalagets suveräna målvaktsspel.

***

Västerås - Modo

Matchtips: 1.

Västerås - med två raka trepoängare i bagaget - kan blicka uppåt i tabellen. Modo blir en tuff utmaning. Öviksgänget har vunnit två av de tre senaste matcherna och det är tydligt att Modo är bättre än i fjol. VIK är dock hemmastarka och Modo har inte direkt övertygat i bortaplanssammanhang hittills. Tipset är att hemmaplansfördelen avgör.

***

Vita Hästen - Björklöven

Matchtips: 2.

Vita Hästen är ute efter revansch efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Det är inte alltför mycket som talar för östgötarna i morgon. Björklöven blev det första laget i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan att betvinga HV71 och är obesegrade på bortais i serieinledningen. Tipset utgörs av att Björklöven vinner igen. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

***

HV71 - Södertälje

Matchtips: 1.

HV71 jagar revansch efter förlusten borta mot Björklöven. Möjligheterna är tämligen goda. Jönköpingsgänget har sopat rent i hemmaplanssammanhang och har ett bättre lag än Södertälje. SSK är dock en lurig motståndare. Sportklubben har visat gott gry den senaste tiden och är ett lag med en hög kapacitet. Det lär bli en jämn match i Husqvarna Garden. Tipset utgörs av att HV71 drar det längsta strået. Delvis med tanke på att hemmalaget har mer offensiv spetskompetens än gästerna.

***

Troja/Ljungby - Almtuna

Matchtips: 1.

Troja/Ljungby inledde serien med fem raka förluster, varpå laget har tagit två vinster i följd. Almtuna har mycket att jobba på efter fyra raka torskar. Det ska dock påpekas att Uppsala-laget har förlorat med uddamålet i tre matcher i rad. Ais är dessutom ett rätt så bra bortalag. Troja är dock ett lag med mycket karaktär och hemmaplansfördelen väger tungt. Känslan är att nykomlingarnas segersvit utökas.