• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

Toppen mot botten. Björklöven har inkasserat tolv poäng på fem matcher. Nykomlingarna Troja/Ljungby har åkt på fem raka nederlag och är näst sist i HockeyAllsvenskan. Västerbottningarna har förvisso blandat och gett i hemmaplanssammanhang, men ska inte tappa poäng hemma mot Troja under normala omständigheter. Tipset utgörs av att Björklöven håvar in full pott. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

***

Modo - HV71

Matchtips: 2.

Modo har en tuff utmaning framför sig. HV71 är det enda laget i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan som alltjämt inte har tappat poäng. Öviksgänget har emellertid goda möjligheter. Laget spelar utan press och nio pinnar på de fyra senaste bataljerna är att starkt facit. Modo har dessutom sopat rent på hemmais. Det är upplagt för en jämn match, men känslan är att HV71 drar det längsta strået till slut. Delvis med tanke på lagets övertag sett till spetskompetensen.

***

Västerås - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där namnkunniga Västerås har pressen på sig. VIK har varit ojämna inledningsvis och är utan tvivel ett lag som har underpresterat. Kristianstad är det enda laget i serien som fortfarande inte har tagit poäng. Känslan är att den trenden inte vänder under onsdagen. Västmanlänningarna har i grunden ett mycket bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt.

***

Almtuna - Södertälje

Matchtips: X.

Tämligen svårtippat. Almtuna inledde serien med tre raka vinster, men har därefter dippat och åkt på två nederlag i rad. Södertälje blir en ordentlig utmaning. SSK har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Lägg därtill att Sportklubben är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Det är inte alltför mycket som skiljer lagen åt. Känslan är att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Vita Hästen - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Vita Hästen har visserligen tre förluster på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortasegern mot Troja/Ljungby nu senast. Bik Karlskoga blir ett rejält kraftprov. Värmlänningarna har vunnit fyra av fem matcher och förlusten kom dessutom mot suveräna HV71. Östgötarna är dock ett lag med mycket potential och kan mycket väl rubba Karlskoga-gänget. Tipset är dock att Bik blir för svåra i slutändan.

***

Västervik - AIK

Matchtips: 2.

Västervik jagar revansch efter förlusten i fredagens möte lagen emellan. Möjligheterna är ganska goda. VIK har två raka trepoängare i Plivit Arena och en hög kapacitet i allmänhet. AIK - med nio poäng på fem matcher - har inlett serien på ett bra sätt och har inte minst övertygat på målvaktssidan. Känslan är att målvaktsspelet och defensiven blir avgörande under onsdagen.