• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - Bik Karlskoga

Matchtips: X.

Prestigematch i ABB Arena Nord. Tämligen svårtippat. Västerås har inlett seriespelet med två vinster på tre matcher. Förlusten har dessutom kommit borta mot självaste HV71. Bik Karlskoga - med tre raka trepoängare - blir en ordentlig utmaning. Det skiljer inte alltför mycket mellan dessa lag. Känslan är att bataljen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Almtuna - AIK

Matchtips: 2.

Succélaget Almtuna jagar lagets fjärde raka trepoängare. Möjligheterna är goda. AIK har blandat och gett inledningsvis. Hemmaplansfördelen väger dessutom tungt. Gnaget har emellertid i grunden ett lag med en grymt hög kapacitet. Inte minst på forwardssidan. Tipset utgörs av att stockholmarna bryter Uppsala-gängets vinstsvit.

***

Södertälje - Mora

Matchtips: 1.

Lagen möttes så sent som i lördags - en vecka senare är det dags för ett nytt möte. Södertälje krigade till sig en pinne nu senast och har håvat in fyra poäng på de två senaste matcherna. Hemmaplansfördelen är dessutom betydelsefull. Tipset är att SSK drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

***

Vita Hästen - HV71

Matchtips: 2.

HV71:s segerjakt går vidare. Tre raka trepoängare imponerar. Vita Hästen är en lurig motståndare. Inte minst med tanke på att östgötarna har en så pass bra offensiv. Norrköpingsgänget lär stå emot bra, men känslan är att HV71 blir för svåra. Delvis till följd av bortalagets spetsiga forwardsbesättning.

***

Västervik - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

Troja/Ljungby har inlett seriespelet med tre raka poänglösa matcher. Mycket talar för att den sviten utökas under onsdagen. Västervik - med sex poäng på tre bataljer - har inlett bra. VIK har dessutom i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att Västervik styr upp det här. Till viss del med tanke på lagets defensiva övertag.

***

Tingsryd - Modo

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Tingsryd har haft det tungt inledningsvis; tre förluster under ordinarie speltid talar sitt tydliga språk. Modo - med två raka trepoängare - blir en rejäl utmaning. Taif är hur som helst ett lag med mycket potential. Hemmaplansfördelen väger dessutom tungt. Tipset är att vinden vänder för smålänningarna under onsdagskvällen.

***

Kristianstad - Björklöven

Matchtips: 2.

Kristianstad är ett av tre lag i HockeyAllsvenskan som fortfarande är poänglösa. Det är inte alltför mycket som talar för att den trenden kommer vända. Björklöven föll visserligen nu senast hemma mot Västervik, men hade två raka trepoängare dessförinnan. Västerbottningarna har dessutom betvingat Skåne-gänget tidigare under säsongen. KIK lär visserligen stå emot bra, men tipset utgörs av att Björklöven återigen blir för svåra. Mycket med tanke på bortalagets offensiva övertag.