Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Timrå - Modo

Matchtips: 1.

Prestigematch i NHC Arena. Timrå är klara seriesegrare, medan det redan står klart att Modo kommer hamna i "ingenmansland". Tik har vunnit fyra av de sex senaste matcherna och är hemmastarka. Modo blir en tuff uppgift. Öviksgänget har håvat in två raka trepoängare mot Björklöven och är ett lag med en mäktig högstanivå. Medelpadingarna har dock 2-1 i inbördes möten och Modo är ett mediokert bortalag. Tipset utgörs av att Övikslaget styr upp det här. Mycket till följd av det defensiva övertaget.

***

Tingsryd - Väsby

Matchtips: 1.

Tingsryd har alltjämt en teoretisk möjlighet att knipa en topp sex-placering, medan Väsby bara har hedern att spela för. Taif har en hel del att jobba på efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Taif har emellertid 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka, samtidigt som nykomlingarna är ett av HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Känslan är att Tingsryd vinner redan under ordinarie speltid.

***

Bik Karlskoga - Västerås

Matchtips: X.

Glödhet match i Nobelhallen. Bik Karlskoga kämpar för att befästa andraplatsen och Västerås siktar på att positionera sig på ett så bra sätt som möjligt inför slutspelet. Värmlänningarna är formstarka (fyra vinster i följd) och VIK har två raka nederlag i bagaget. Västerås har å andra sidan betvingat Bik tidigare under säsongen. Västmanlänningarna har emellertid 2-1 i inbördes möten och är väldigt hemmastarka. Tipset är att Karlskoga-gänget får med sig minst en pinne från den här prestigebataljen.

***

Vita Hästen - AIK

Matchtips: X.

Vita Hästens jakt på en slutspelsplats går vidare. AIK är inte heller slutspelsklara och det här är en genuin sexpoängsmatch. Östgötarna har blandat och gett den senaste tiden. Stockholmarna - med sex förluster på de sju senaste matcherna - är inne i en formsvacka. AIK har 3-0 i inbördes möten, men Vita Hästen besitter en hög grundkapacitet och känslan är att Norrköpingsgänget får med sig minst en poäng. Mycket tack vare lagets höga offensiva grundkapacitet.

***

Almtuna - Västervik

Matchtips: 1.

Ovisst värre. Almtuna krigar för att behålla slutspelsplatsen och Västervik har goda möjligheter att säkra en topp sex-placering. Uppsala-laget jagar revansch efter tre raka torskar. Västervik - som kan stoltsera med sex vinster på de sju senaste matcherna - är grymt formstarka. Lägg därtill att VIK har 2-1 i inbördes möten. Almtuna är dock ett lag med mycket potential och känslan är att Ais drar det längsta strået den här gången.

***

Björklöven - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där Björklöven är stora favoriter. Poängbehovet är stort i jakten på att avancera i tabellen inför slutspelet. Kristianstad är redan klara för kvalet och har "bara" hedern att spela för. Skåningarna vann dock nu senast hemma mot Väsby och är ett lag med en härlig inställning. Västerbottningarna har emellertid plusstatistik på KIK den här säsongen och Skåne-gänget är seriens sämsta bortalag. Allt annat än tre Björklöven-poäng vore tämligen oväntat.

***

Södertälje - Mora

Matchtips: 1.

Svårtippat var ordet. Södertälje är glödheta; fem vinster på de sex senaste matcherna och poäng i samtliga dessa bataljer talar sitt tydliga språk. Mora - med fyra raka segrar och poäng i åtta (!) matcher i följd - är också inne i en stark period. Lägg därtill att MIK har 2-1 i inbördes möten. SSK har dock i grunden ett bättre lag och är hemmastarka. Tipset utgörs av att Sportklubben inkasserar tre pinnar, Moras bortaplansstyrka till trots.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget