Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - Tingsryd

Matchtips: 1.

En oviss match. Västerås är på gång - två vinster i följd talar sitt tydliga språk. Tingsryd blir en tuff utmaning. Taif har gjort en bra säsong rent helhetsmässigt. Formen är dock halvdan (tre raka förluster). VIK är dessutom ett ganska bra hemmalag. Lägg därtill att västmanlänningarna har 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Västerås drar det längsta strået igen.

***

Bik Karlskoga - Almtuna

Matchtips: 1.

Bik Karlskoga - som kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna - är ett lag i medvind. Almtuna är också formstarka (sex vinster på sju matcher). Värmlänningarna har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre spelarmaterial. Uppsala-gänget är dessutom mediokra i bortaplanssammanhang. Tipset är att Bik styr upp det här. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

***

AIK - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där AIK är stora favoriter. Stockholmarna har ett stort försprång (29 poäng) och är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Kristianstad har dessutom fem nederlag på de sex senaste matcherna. Det ska även påpekas att AIK kan ståta med 2-1 i inbördes möten, samtidigt som skåningarna är HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Tipset utgörs av att Gnaget vinner redan under ordinarie speltid.

***

Mora - Modo

Matchtips: 1.

Lagen möttes under tisdagen. På onsdag är det dags för ytterligare ett möte. Det råder inga tvivel om att Mora ska betraktas som favoriter. Masarna vann nu senast och är obesegrade under ordinarie speltid i fem sammandrabbningar i följd. MIK kan dessutom ståta med 3-0 i inbördes möten och Öviksgänget är ett av HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Känslan är att Mora vinner igen. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

***

Väsby - Södertälje

Matchtips: 2.

Väsbys poängbehov är enormt i kampen om att undvika kvalspel för det allsvenska kontraktet. Nykomlingarna föll visserligen nu senast borta mot Almtuna, men hade tre raka segrar dessförinnan och är jobbiga att möta. Södertälje blir en ordentlig utmaning. SSK har håvat in sju poäng på de tre senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Väsby hittills. Sportklubben har dessutom plusstatistik i inbördes möten lagen emellan. Tipset är att SSK inkasserar full pott. Mycket till följd av lagets starka forwardsbesättning.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget