Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - Väsby

Matchtips: 1.

En match där Västerås utan tvivel är favoriter. VIK kan ståta med två raka vinster. Väsby har mycket att jobba på efter fyra nederlag i följd. Det skiljer hela 23 poäng mellan lagen och Västerås är bra i hemmaplanssammanhang. Nykomlingarna är dessutom ett av HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Lägg därtill att VIK har 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att västmanlänningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Mora - Södertälje

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Mora har prickat in kanonformen - sex trepoängare i rad inger respekt. Södertälje, med tre förluster på de fyra senaste matcherna, har dippat den senaste tiden. MIK vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har emellertid i grunden ett bättre lag. Känslan är att Sportklubben får med sig minst en pinne från Dalarna. Mycket med tanke på lagets höga offensiva kapacitet.

***

Timrå - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Timrås jakt på seriesegern går vidare. Tik har gjort en kanonsäsong rent helhetsmässigt, men formen är svag (två raka förluster). Vita Hästen är en lurig motståndare. Östgötarna - med fyra poäng på de två senaste matcherna - är på gång, men har varit ojämna på sistone. Vita Hästen har dessutom vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen. Medelpadingarna är emellertid ruskigt hemmastarka och har en fantastisk offensiv spetskompetens. Tipset är att Timrå inkasserar full pott.

***

Modo - AIK

Matchtips: 1.

Modo jagar revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. AIK blir en ordentlig utmaning. Stockholmarna har åkt på två raka nederlag, men varit starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna och tagit poäng i åtta matcher i följd. Lägg därtill att stockholmarna har 2-0 i inbördes möten. Öviksgänget besitter dock en grym potential och känslan är att vinden vänder för Modo på onsdagskvällen.

***

Kristianstad - Västervik

Matchtips: X.

Tämligen ovisst. Kristianstad har åkt på tre förluster på de fyra senaste matcherna. Succélaget Västervik - som kan stoltsera med fyra vinster i rad - blir ett kraftprov. VIK vann dessutom när lagen möttes senast. Tipset är att Västervik, som är ett bra bortalag, håvar in minst en poäng.

***

Tingsryd - Björklöven

Matchtips: 2.

Två formstarka lag drabbar samman. Tingsryd har inkasserat nio poäng på de fyra senaste matcherna. Björklöven - med fem vinster på de sex senaste matcherna - blir en ordentlig utmaning. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare i Småland. Taif är ett bra hemmalag, men västerbottningarna är bortastarka och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att Björklöven vinner. Delvis med tanke på lagets starka defensiv.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget