Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Tingsryd - Södertälje

Matchtips: 1.

En väldigt svårtippad match mellan två bra lag. Tingsryd föll förvisso nu senast hemma mot Västerås, men har trots allt håvat in imponerande tio poäng på de fyra senaste matcherna. Södertälje blir en tuff utmaning. SSK kan ståta med fem segrar på de sex senaste matcherna. Sportklubben vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Lägg därtill att Södertälje är ett ganska bra bortalag. Taif är å andra sidan hemmastarka och tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

***

Almtuna - Kristianstad

Matchtips: X.

Ytterligare en oviss batalj. Almtuna jagar revansch efter två förluster i följd. Det ska dock tilläggas att Uppsala-laget har tagit poäng i båda matcherna. Kristianstad kan stoltsera med två raka vinster mot idel bra lag. Skåningarna är dock bortasvaga och Almtuna är ett bra bortalag. Känslan är att Ais får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

AIK - Väsby

Matchtips: 1.

AIK vann nu senast hemma mot Västervik efter en stark vändning, men har blandat och gett den senaste tiden. Väsby har en hel del att jobba på efter fyra raka förluster. Nykomlingarna har dock vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och det är upplagt för en jämn match. Stockholmarna har i grunden ett bättre lag och är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Känslan är att AIK vinner redan under ordinarie speltid. Delvis med tanke på lagets höga kapacitet på forwardssidan.

***

Modo - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

En lurig match att tippa. Modo - som kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna - har något bra på gång. Bik Karlskoga blir ett stort kraftprov. Värmlänningarna är obesegrade under ordinarie speltid i nio (!) matcher i följd och krigar i toppskiktet av tabellen. Lägg därtill att Bik har 2-0 i inbördes möten och är ett hyfsat bortalag. Modo är dock bra i hemmaplanssammanhang och besitter en minst lika hög grundkapacitet som Bik Karlskoa. Tipset är att Öviksgänget drar det längsta strået.

***

Västervik - Björklöven

Matchtips: X.

Svårtippat var ordet. Västervik har en hel del att jobba på efter två förluster på de tre senaste matcherna. VIK har emellertid tagit poäng i två matcher i följd och är ett lag som har varit starka sett till helheten den här säsongen. Topplaget Björklöven blir en ordentlig utmaning. Västerbottningarna har visserligen fem nederlag på de sex senaste matcherna, men är i grunden ett fantastiskt bra lag. Björklöven är dessutom starka i bortaplanssammanhang. Det faktum att Västerbottenslaget kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten måste också lyftas fram. Känslan är att Björklöven får med sig minst en poäng.

***

Timrå - Västerås

Matchtips: 1.

Timrå - med två raka vinster i bagaget - är på gång efter dippen. Västerås blir en svår uppgift. VIK gjorde det väldigt bra som bortabetvingade svårspelade Tingsryd nu senast. Västerås har dock varit halvdana rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Tik kan dessutom ståta med 2-0 i inbördes möten och är HockeyAllsvenskans främsta hemmalag. Tipset utgörs av att medelpadingarna styr upp det här. Mycket till följd av den eminenta offensiva spetskompetensen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget