Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - Vita Hästen

Matchtips: 1.

En match där båda lagen har något att spela för i tabellplaceringsväg inför slutspelsserien. Ovisst värre. Västerås har mycket att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Det var å andra sidan starkt att få med sig en poäng nu senast mot Bik Karlskoga och VIK har goda möjligheter på onsdagskvällen. Vita Hästen blir en utmaning. Östgötarna föll förvisso nu senast i Kristianstad, men har tagit sex poäng på de två senaste matcherna och är ett bra bortalag. Faktum är emellertid att Västerås kan ståta med 3-0 i inbördes möten. Västmanlänningarna är dessutom hemmastarka. Tipset utgörs av att VIK styr upp det här.

Almtuna - Kristianstad

Matchtips: X.

Definitivt en av onsdagskvällens mest intressanta matcher. En genuin sexpoängsmatch i kampen om att undvika Kvalserien. Almtuna - med två vinster på de tre senaste matcherna - är på gång. Kristianstad blir en rejäl utmaning. Nykomlingarna har inkasserat sju poäng på de fyra senaste matcherna och är ett lag med mycket karaktär. Ais har dock 2-1 i inbördes möten och skåningarna är bortasvaga. Känslan är att Uppsala-laget får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

Timrå - Björklöven

Matchtips: X.

Prestigematch i NHK Arena. Timrå - som jagar andraplatsen - har ett bra läge. Inte minst med tanke på den fantastiska formen (nio vinster i rad). Seriesegrande Björklöven har dessutom "bara" hedern att spela för. Lägg därtill att västerbottningarna har torskat två matcher i följd. Björklöven har å andra sidan 3-0 i inbördes möten, är bortastarka och känslan är att gästerna inte får inställningsproblem. Tipset är att serieledarna får med sig minst en pinne från Medelpad.

Mora - Västervik

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i jakten på slutspelsserieplatsen. Mora har möjlighet att säkra åttondeplatsen om laget vinner under ordinarie speltid. MIK föll visserligen nu senast, men en bortaförlust mot Timrå är inget att haka upp sig på och masarna tog poäng i tre matcher i följd dessförinnan. Västervik blir en rejäl utmaning. VIK har förvisso fem nederlag på de sex senaste matcherna, men har trots allt håvat in fyra pinnar på de två senaste bataljerna. Mora har dessutom en del tunga avbräck. MIK har dock, även med nuvarande lag, ett bättre spelarmaterial. Masarna har dessutom 2-1 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Mora drar det längsta strået.

Södertälje - AIK

Matchtips: 1.

Derbydags i Scaniarinken. En match där Södertälje är favoriter. SSK har varit väldigt starka rent helhetsmässigt i flera veckors tid och laget har dessutom fortfarande en del att spela för i tabellplaceringsväg. Lägg därtill att AIK - med tre raka förluster - är avsågade. Ett derby är dock alltid ett derby och det är fel att räkna bort Gnaget. Södertälje är dock hemmastarka och kan stoltsera med 3-0 i matcher. Tipset är att SSK vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av lagets offensiva övertag.

Karlskrona - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

En match som betyder mycket för Karlskrona, som fortfarande har en teoretisk möjlighet att ta sig till slutspelsserien. KHK vände den negativa trenden nu senast genom att hemmabetvinga Västervik och har goda möjligheter. Bik Karlskoga har inget att spela för på tabellplaceringsfronten. Visst - värmlänningarna har 3-0, är ett bra bortalag och har i grunden ett bättre spelarmaterial, men känslan är att motivation kommer slå klass den här gången.

Modo - Tingsryd

Matchtips: 1.

Modo krigar för att befästa den viktiga andraplatsen och Tingsryd har fortfarande möjlighet att ta sig till slutspelsserien. Övikslaget - med fyra vinster på de fem senaste matcherna - är formstarka. Taif har mycket att jobba på efter två förluster på de tre senaste matcherna. Lägg därtill att Modo har 3-0 i inbördes möten och är hemmstarka. Tingsryd är dessutom inte direkt något superlag på bortais. Tipset utgörs av att Modo vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget