Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Karlskrona - Vita Hästen

Matchtips: 1.

En väldigt viktig match för båda lagen - i första hand för Karlskrona, som har två poäng upp till slutspelsseriestrecket. KHK har förlorat majoriteten av matcherna de senaste veckorna och får det tufft på fredagskvällen. Blekinge-gänget har oavsett trots allt relativt goda möjligheter. Vita Hästen har mycket att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Karlskrona har dessutom besegrat östgötarna tidigare under säsongen och tagit poäng i ytterligare en match lagen emellan. Vita Hästen är å andra sidan ett bra bortalag. Tipset är emellertid trots allt att KHK krigar till sig en seger den här gången.

***

Modo - Kristianstad

Matchtips: 1.

Modo kämpar för att befästa andraplatsen och Kristianstad har möjlighet att ta sig över kvalseriestrecket. Öviksgänget kan ståta med tre trepoängare på de fyra senaste matcherna och är HockeyAllsvenskans näst bästa hemmalag. KIK - med sex poäng på de tre senaste matcherna - är också formstarka. Skåningarna är dessutom ett starkt lagkollektiv som är tuffa att möta. Modo har å andra sidan 3-0 i inbördes möten och Kristianstad är ett mediokert bortalag. Känslan är att Övikslaget drar det längsta strået även den här gången.

***

Björklöven - AIK

Matchtips: 1.

Botten mot toppen i A3 Arena. Björklöven är fantastiskt formstarka; sex vinster i följd inger respekt. AIK är avsågade i bottenträsket, men har visat gott gry på sistone och vunnit två av de tre senaste matcherna. Västerbottningarna har dock 3-0 i inbördes möten och är seriens bästa hemmalag, samtidigt som Gnaget är ett bedrövligt bortalag. Tipset är att Björklöven - som nästan redan i praktiken har säkrat seriesegern - inte får motivationsproblem och håvar in full pott. Mycket tack vare lagets vassa försvarsspel.

***

Mora - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

Moras jakt på att befästa slutspelsserieplatsen går vidare. MIK har förlorat tre matcher i följd. Masarna fick dock med sig en poäng borta mot Tingsryd nu senast och gjorde det rätt så bra rent spelmässigt. Bik Karlskoga blir en rejäl utmaning. Det skiljer hela 29 poäng mellan lagen och värmlänningarna är bortastarka. Karlskoga-gänget har å andra sidan torskat två av de tre senaste bataljerna och Moras är ett lag med en enormt hög högstanivå. MIK vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset utgörs av att Mora styr upp det här, trots att Bik har 2-1 i inbördes möten.

***

Södertälje - Tingsryd

Matchtips: 1.

En sammandrabbning som betyder mycket för båda lagen. I första hand för Tingsryd. Södertälje ska inte räknas bort i jakten på femteplatsen och Taif är bara ett fåtal poäng från slutspelsseriestrecket. SSK kan stoltsera med sju vinster på de åtta senaste matcherna. Sportklubben är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i samtliga dessa bataljer. Lägg därtill att Södertälje har 2-1 i inbördes möten och är obesegrade under ordinarie speltid mot Taif den här säsongen. SSK har dessutom i grunden ett bättre lag och är rätt så hemmastarka. Tipset är att Södertälje vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget