Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Kristianstad - Karlskrona

Matchtips: 1.

Ovisst var ordet. En match som betyder mycket för båda lagen. Kristianstad kämpar för att närma sig ingenmansland och Karlskrona har mycket att spela för i jakten på en slutspelsserieplats. KIK har mycket att jobba på efter fyra nederlag på de fem senaste matcherna. KHK har visserligen nio (!) förluster på de tio senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot Almtuna nu senast. Blekinge-laget har dessutom 2-1 i inbördes möten. Karlskrona är dock ett mediokert bortalag och känslan är att hemmaplansfördelen avgör för Kristianstad den här gången.

***

Vita Hästen - Södertälje

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch mellan två lag som troligtvis kommer mötas även i slutspelsserien. Ytterst svårtippat. Vita Hästen har varit ojämna den senaste tiden, men är på rätt väg till följd av bortavinsten mot Mora nu senast. Södertälje blir ett kraftprov. Sex vinter på de sju senaste matcherna och poäng i samtliga dessa sammandrabbningar inger respekt. Vita Hästen har dock 2-1 i inbördes möten och är ett bra hemmalag. Tipset utgörs av att östgötarna krigar till sig minst en poäng inför hemmafansen.

***

Almtuna - Modo

Matchtips: 2.

En lurig match att tippa. Almtunas jakt på att befästa platsen över kvalseriestrecket går vidare. Uppsala-laget har mycket att jobba på efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Modo - med två trepoängare på de tre senaste bataljerna - blir en rejäl utmaning. Det skiljer hela 46 (!) poäng mellan lagen och Öviksgänget har fortfarande mycket att spela för. Ais har förvisso besegrat Modo tidigare under säsongen, men Övikslaget har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett betydligt bättre lag. TIpset är att bortastarka Modo styr upp det här. Mycket till följd av lagets starka offensiv.

***

Västerås - Timrå

Matchtips: 1.

Match mellan två lag som mycket väl kan mötas i slutspelsserien och besitter en grymt hög kapacitet. Västerås har oerhört mycket att jobba på efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Timrå - med fem raka vinster - har prickat in formen. Tik har dessutom i grunden ett bättre lag än VIK. Lägg därtill att medelpadingarna är bortastarka. Västerås har å andra sidan plusstatistik på Timrå i inbördes möten den här säsongen och känslan är att västmanlänningarna styr upp det här. Mycket tack vare det starka lagkollektivet.

***

AIK - Västervik

Matchtips: 2.

AIK har bara hedern att spela för i serieslutspurten, men det här är ändå en oviss match - trots att Västervik krigar om en plats i slutspelsserien. VIK har två raka förluster och Roger Melin är ett högintressant tillskott i Gnagets bås. Västervik har emellertid 2-1 i inbördes möten och AIK är ett uselt hemmalag. Tipset utgörs av att VIK tar tre viktiga poäng i slutspelsseriekampen. Delvis tack vare det försvarsmässiga övertaget.

****

Bik Karlskoga - Björklöven

Matchtips: 2.

Två topp fyra-lag drabbar samman. Bik Karlskoga är formstarka; fyra vinster på de fem senaste matcherna imponerar. Björklöven blir ett stort kraftprov. Fem vinster i följd är urstarkt och västerbottningarna har gjort en mycket bättre säsong än värmlänningarna hittills. Björklöven är dessutom seriens bästa bortalag och kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten. Känslan är att den sviten utökas. Mycket till följd av det fenomenala målvaktsspelet.

***

Tingsryd - Mora

Matchtips: 2.

Sexpoängsmatch i topp åtta-jakten. Tingsryd har mycket att jobba på efter sex nederlag på de sju senaste matcherna. Mora - med två raka nederlag i bagaget - är också formsvaga. Taif har 2-1 i inbördes möten och MIK är ett halvdant bortalag. Masarna besitter å andra sidan en högre grundkapacitet än Tingsryd. Tipset utgörs av att Mora drar det längsta strået. Delvis med tanke på lagets fina offensiva spetskompetens.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget