Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Almtuna - Björklöven

Matchtips: 2.

En match som är viktig för båda lagen. Almtuna siktar på att befästa platsen ovanför kvalseriestrecket och Björklöven krigar för att utöka serieledningen. Uppsala-laget föll nu senast borta mot Västervik, men har trots allt vunnit två av de tre senaste matcherna. Ais har dessutom betvingat västerbottningarna den här säsongen. Björklöven har å andra sidan 2-1 i inbördes möte och gästerna har tagit sex pinnar på de tre senaste matcherna. Almtuna lär stå emot bra, men tipset utgörs av att bortastarka Löven blir för svåra i slutändan. Delvis med tanke på det försvarsmässiga övertaget.

***

Vita Hästen - AIK

Matchtips: 1.

Vita Hästen har en hel del att jobba på efter två nederlag på de tre senaste matcherna. AIK är en lurig motståndare. Det skiljer visserligen hela 32 poäng mellan lagen, men Gnaget bortabesegrade Kristianstad nu senast och har håvat in poäng i tre av de fyra senaste matcherna. Östgötarna har emellertid 3-0 i inbördes möten, är ett bra hemmalag och stockholmarna är bortasvaga. Tipset är att Vita Hästen vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Västerås - Mora

Matchtips: X.

Ovisst var ordet. Västerås föll visserligen nu senast, men en bortaförlust mot Björklöven är inget att haka upp sig på och VIK har inkasserat poäng i åtta av de nio senaste matcherna. Mora blir en tuff utmaning. MIK kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna och har varit starka rent helhetsmässigt i flera veckors tid. Masarna är å andra sidan bortasvaga och Västerås har 3-0 i inbördes möten. VIK har emellertid stora skadeproblem och känslan är att Mora får med sig minst en pinne från den här sammandrabbningen.

***

Modo - Södertälje

Matchtips: 1.

Modo siktar på att närma sig Björklöven i kampen om seriesegern och Södertälje jagar en befäst slutspelsserieplats. Öviksgänget - med två nederlag på de tre senaste matcherna - har en medioker form. SSK kan stoltsera med tre vinster i följd och är ett lag med en mäktig grundkapacitet. Södertälje har dessutom betvingat Modo den här säsongen. Övikslaget har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett väldigt starkt hemmalag. Tipset utgörs av att Modo styr upp det här. Delvis till följd av lagets vassa offensiv.

***

Karlskrona - Timrå

Matchtips: 1.

En batalj som betyder oerhört mycket för båda lagen. Karlskrona riskerar att halka ner under slutspelsseriestrecket och Timrå krigar för att haka på lagen i kampen om en topp två-placering. KHK har mycket att jobba på efter sex förluster i följd. Ett flertal av dessa matcher har dock varit jämna tillställningar och Blekinge-laget är ett rätt så bra hemmalag. Timrå blir en tuff utmaning. Tik är obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd och har vunnit tre av dessa. Lägg därtill att Tik är bortastarka. Medelpadingarna har dessutom 2-1 i inbördes möten. Karlskrona besitter å andra sidan en hög kapacitet och känslan är att KHK studsar tillbaka på onsdagskvällen.

***

Tingsryd - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Tingsryd har haft det tungt den senaste tiden; fyra förluster på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Bik Karlskoga är på gång till följd av hemmavinsten mot Vita Hästen, men har torskat tre av de fyra senaste matcherna. Bik har dock 3-0 i inbördes möten och är ett bra bortalag, samtidigt som Taif inte direkt har imponerat i hemmaplanssammanhang. Tipset utgörs av att värmlänningarna - som i grunden har ett bättre lag - vinner igen.

***

Kristianstad - Västervik

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i jakten på att undvika Kvalserien. Kristianstad föll visserligen nu senast hemma mot AIK, men har håvat in sex poäng på de tre senaste matcherna. Västervik blir en rejäl utmaning. VIK kan ståta med fem segrar på de sex senaste matcherna och ska inte räknas bort i kampen om en plats i slutspelsserien. Faktum är emellertid att skåningarna har 3-0 i inbördes möten lagen emellan. Tipset är att den sviten utökas.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget