Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Djurgården - Färjestad

Matchtips: 1.

En av tre SHL-matcher under lördagen. Djurgården har en hel del att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Stockholmarna har alltjämt mycket att spela för i slutspelsstriden och motivationen bör det således inte vara några problem med. Färjestad - som har tre raka torskar - är också inne i en tung period. FBK är ett helt okej bortalag och faktum är att värmlänningarna kan ståta med 3-0 i inbördes möten. FBK har dessutom en teoretisk chans att ta en direktplats till kvartsfinalspelet och med andra ord mycket att spela för. Djurgården besitter dock en hög grundkapacitet och känslan är att Dif tar revansch.

***

Rögle - Växjö

Matchtips: X.

Toppmöte i Ängelholm. Rögle riskerar att tappa serieledningen. Formen är usel; tre förluster i följd talar sitt tydliga språk. Växjö - som kan stoltsera med fyra vinster i rad - är inne i en bra trend. Lägg därtill att Lakers kan ståta med 2-1 i inbördes möten och har ett defensivt övertag. RBK är dock starkare offensivt och skåningarna får betraktas som hemmastarka. Tipset utgörs av att Rögle får med sig minst en pinne från den här högintressanta bataljen.

***

HV71 - Luleå

Matchtips: 2.

HV71 är uppe i tio (!) raka förluster. Det är inte alltför mycket som talar för ett trendbrott under lördagen. Luleå gjorde det bra som hemmabetvingade Malmö nu senast efter formsvackan och LHF har - till skillnad från Jönköpingsgänget - en hel del att spela för rent tabellplaceringsmässigt. Därmed inte sagt att HV71 ska räknas bort. Det har sina fördelar att kunna spela avslappnat och smålänningarna vann säsongens första möte i Husqvarna Garden. Luleå har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Tipset är att norrbottningarna drar det längsta strået.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget