Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Malmö - Färjestad

Matchtips: X.

Ovisst värre. Malmö har visserligen fem nederlag på de sex senaste matcherna, men är på gång i och med hemmavinsten mot Skellefteå nu senast. Färjestad har två raka förluster och är en besvikelse sett till de höga förväntningarna på laget. FBK är dessutom inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Redhawks är förvisso hemmasvaga, men vann det senaste mötet lagen emellan och besitter en hög kapacitet. Känslan är att skåningarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen. Mycket till följd av målvaktsspelet.

***

Örebro - Skellefteå

Matchtips: 1.

Ytterligare en svårtippad match. Örebro föll nu senast, men en bortaförlust mot suveräna Frölunda är inget att haka upp sig på och ÖHK:s två vinster på de tre senaste matcherna får betraktas som starkt. Skellefteå har mycket att jobba på efter tre raka förluster. SKE är dock ett helt okej bortalag och det är inte mycket som skiljer mellan dessa lag. Närke-gänget vann emellertid det senaste mötet lagen emellan, är hemmastarka och tipset utgörs av att Örebro drar det längsta strået. Delvis tack vare lagets vassa offensiv.

***

Växjö - HV71

Matchtips: 1.

Smålandsderby i Vida Arena. Växjö har två förluster i följd. Lakers har å andra sidan tagit poäng i båda dessa matcher och vann dessutom två raka bataljer redan under ordinarie speltid dessförinnan. HV71 blir en rejäl utmaning. Jönköpingslaget kan stoltsera med fyra vinster på de fem senaste matcherna och har rest sig med besked efter den tunga seriestarten. Bortaspelet har dock varit halvdant rent helhetsmässigt och Växjö är ett rätt så bra hemmalag. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör under lördagen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget