Dragskott tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan

Södertälje - AIK

Matchtips: 1.

Derbydags i Scaniarinken. Södertälje - som har håvat in tio poäng på de fyra senaste matcherna - är formstarka. AIK blir en ordentlig utmaning. Stockholmarna har visserligen fyra nederlag på de fem senaste matcherna, men är på gång i och med hemmavinsten mot Kristianstad nu senast. Gnaget vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har emellertid betvingat AIK tidigare under säsongen och är ett av HockeyAllsvenskans främsta hemmalag. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör.

***

Mora - Almtuna

Matchtips: 1.

Lagen möttes så sent som under fredagen. Under lördagen är det dags igen. Mora är favoriter. MIK kan ståta med tre raka trepoängare och är obesegrade under ordinarie speltid i sju bataljer i följd. Almtuna har en hel del att jobba på efter tre torskar på de fem senaste matcherna. Lägg därtill att masarna har 3-0 i inbördes möten, samtidigt som Ais är ett mediokert bortalag. Tipset är att Mora vinner redan under ordinarie speltid.

***

Västervik - Vita Hästen

Matchtips: X.

Ytterligare en match mellan två lag som drabbade samman så sent som under torsdagen. Västervik föll förvisso nu senast, men har vunnit fem av de sex senaste matcherna och gjort en väldigt bra säsong rent helhetsmässigt. Vita Hästen blir en grymt tuff uppgift. Östgötarna kan stoltsera med nio pinnar på de fyra senaste matcherna och är ett lag med en grymt hög högstanivå. Det är upplagt för en rysare i Norrköping. Känslan är att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Björklöven - Modo

Matchtips: 1.

Prestigematch i Västerbotten. Björklöven jagar revansch efter två raka förluster. Modo - med fyra raka nederlag i bagaget - är också inne i en tuff period. Öviksgänget har förvisso 2-0 i inbördes möten, men västerbottningarna har i grunden ett bättre spelarmaterial. Modo är dessutom inte direkt något suveränt bortalag, samtidigt som Björklöven är ett ganska bra lag i hemmaplanssammanhang. Tipset är att Björklöven vinner under ordinarie speltid. Mycket till följd av den höga kapaciteten på forwardsfronten.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget