Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Kristianstad - Västerås

Matchtips: 1.

Kristianstads jakt på att undvika Kvalserien går vidare. KIK föll förvisso nu senast borta mot Modo, men det var starkt att få med sig en poäng och fyra pinnar på de två senaste matcherna är riktigt bra. Västerås - som fortfarande har placeringar att kriga för inför slutspelsserien - har tre raka nederlag i bagaget. VIK har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs emellertid av att skåningarna styr upp det här till slut. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Vita Hästen - Modo

Matchtips: 2.

En match som betyder en hel del för båda lagen. Vita Hästen siktar på att positionera sig så bra som möjligt inför slutspelsserien och Modo kämpar för att befästa andraplatsen. Östgötarna är formstarka - sex poäng på de tre senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Öviksgänget blir en rejäl utmaning. Modo har håvat in fyra vinster på de fem senaste matcherna och är bortastarka. Gästerna har dessutom 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Tipset är att Modo drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets spetsiga forwardsbesättning.

***

Almtuna - Timrå

Matchtips: 2.

Almtuna har visserligen två torskar på de tre senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med bortavinsten nu senast. Timrå - som inte ska räknas bort från slaget om andraplatsen - blir en ordentlig utmaning. Tik har inkasserat sju (!) vinster i följd och är ett av HockeyAllsvenskans främsta bortalag. Lägg därtill att medelpadingarna har 3-0 i inbördes möten. Ais har mycket karaktär och lär stå emot bra, men känslan är att Timrå återigen blir för svåra. Delvis till följd av lagets offensiva övertag.

***

Bik Karlskoga - Södertälje

Matchtips: X.

Två lag med goda möjligheter att göra bra ifrån sig i slutspelsserien drabbar samman. Bik Karlskoga har en hel del att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Södertälje - med åtta vinster på de nio senaste bataljerna - är enormt formstarka. SSK vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Värmlänningarna är hemmastarka, men Sportklubben är ett helt okej bortalag och det är upplagt för en rysare i Nobelhallen. Känslan är att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Tingsryd - Karlskrona

Matchtips: X.

Svårtippat var ordet. Två lag med möjlighet att ta sig till slutspelsserien möts. Det här är lite av "sista chansen" för båda lagen. Tingsryd har förlorat två av de tre senaste matcherna. Karlskrona - med elva (!) nederlag på de tolv senaste matcherna - är också formsvaga. Taif har 2-1 i inbördes möten, men KHK har i grunden ett bättre lag. Tipset är att Blekinge-gänget får med sig minst en poäng, trots att bortaspelet inte direkt har övertygat den här säsongen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget