Dragskott tippar fredagens Play Off 2-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens Play Off 2-matcher

Halmstad - Tranås

Matchtips: 1.

En måste-vinna-match för Halmstad efter tisdagens nederlag. Det första mötet gick till övertid. Känslan är att den här bataljen avgörs redan under ordinarie speltid och att Hammers - som är ett riktigt bra hemmalag - står som segrare. Mycket tack vare det vassa målvaktsspelet.

Hudiksvall - Nybro

Matchtips: 1.

Hudiksvall har ett kanonläge på fredagskvällen. HHC gjorde en riktigt bra match nu senast - både rent spel- och resultatmässigt. Därmed inte sagt att Nybro ska räknas bort. Inte minst med tanke på att Vikings är så pass bortastarka. Tipset utgörs dock av att Hudiksvall återigen blir för svåra. Delvis med tanke på Hudiks starka offensiv.

Mariestad - Östersund

Matchtips: 1.

Svårtippat var ordet. Det första mötet var tämligen jämnt och det är upplagt för ytterligare en rysare mellan två lag som det inte skiljer så mycket mellan. Mariestad har dock i grunden ett snäppet bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Känslan är att skaraborgarna avgör det här redan under ordinarie speltid.

Borlänge - Visby/Roma

Matchtips: 1.

Borlänge är i gungning efter förlusten i det första mötet på Gotland. Visby/Roma har goda möjligheter att säkra Play Off 3-platsen redan på fredagskvällen. BHF har dock i grunden ett bättre spelarmaterial och Visby övertygade inte direkt i bortaplanssammanhang i AllEttan. Tipset är att Borlänge tar revansch. Mycket till följd av lagets fina offensiva spetskompetens och hemmaplansfördelen.

Troja/Ljungby - Boden

Matchtips: X.

En väldigt oviss match. Troja/Ljungby vann med tre måls marginal i det första mötet, men det var en jämn match rent spelmässigt. Det är upplagt för en rysare i Ljungby Arena mellan två lag med en väldigt hög kapacitet. Känslan är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid den här gången.

Huddinge - Vimmerby

Matchtips: X.

Vimmerby har två "matchbollar" inför fredagens match. Snacka om att Huddinge har hamnat i en pressad situation. HIK har dock goda möjligheter. Inte minst med tanke på lagets höga offensiva kapacitet. Tipset är att Huddinge - i sämsta fall för 08-gängets del - tar den här tillställningen till övertid.