Dragskott tippar fredagens Play Off 1-matcher
Dragskott tippar fredagens Play Off 1-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens Play Off 1-matcher

Troja/Ljungby - Strömsbro

Matchtips: 1.

Strömsbro på hemmaplan är en match som Troja/Ljungby ska vinna under normala omständigheter. Troja vann det första mötet, men hade å andra sidan spelmässiga brister. Det lär dock bli ett lyft på hemmaplan och tipset utgörs av att smålänningarna säkrar Play Off 2-platsen genom att vinna under ordinarie speltid. Delvis till följd av lagets offensiva övertag.

***

Östersund - Kiruna AIF

Matchtips: 1.

Östersund har pressen på sig efter nederlaget i det första mötet. Jämtlänningarna får det tufft mot ett Kiruna AIF som besitter mycket karaktär och är tunga att möta. ÖIK har dock plusstatistik på AIF den här säsongen och i grunden ett bättre lag. Tipset är att Östersund tar revansch inför hemmapubliken.

***

Nybro - Nyköping

Matchtips: 1.

Nybro har ett jätteläge i jakten på Play Off 2-platsen. Därmed inte sagt att Nyköping ska räknas bort. Södermanlänningarna svarade för en heroisk insats i det första mötet och gav Vikings en rejäl match. Det lär dock bli tuffare på fredagskvällen. Känslan är att Nybro vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av lagets offensiva övertag.

***

Boden - Teg

Matchtips: 1.

Boden är illa ute efter förlusten i det första Play Off 1-mötet lagen emellan. Teg är ett lag med en hög kapacitet och kan dessutom ståta med 4-1 i inbördes möten mot BHF den här säsongen. Faktum är emellertid att Boden har ett bättre spelarmaterial och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset utgörs av att norrbottningarna krigar till sig en seger.

***

Kallinge/Ronneby - Vimmerby

Matchtips: X.

En tämligen oviss batalj. Det första mötet var en genuin rysare, som inte avgjordes förrän i den andra övertidsperioden. Det lär bli jämnt även på fredagen. Känslan är att det blir ytterligare en sammandrabbning som inte avgörs under ordinarie speltid.

***

Lindlöven - Visby/Roma

Matchtips: 1.

Visby/Roma - som vann det första mötet redan under ordinarie speltid - har slagläge i jakten på en Play Off 2-plats. Det skiljer ytterst lite mellan dessa lag och är upplagt för en jämn tillställning. Lindlöven övertygade inte på hemmaplan i AllEttan-sammanhang och får det onekligen tufft. Tipset är dock trots allt att Lindesbergsgänget styr upp det här till slut. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

***

Tranås - Piteå

Matchtips: 1.

Ytterligare en väldigt svårtippad match. Tranås har två "matchbollar" efter vinsten i det första mötet. Segern satt dock mycket hårt åt och Piteå är ett lag med en hög grundkapacitet. Taif:s hemmaplansfördel väger emellertid ytterst tungt och smålänningarna har i grunden ett bättre spelarmaterial än PHC. Tipset utgörs av att Tranås vinner utan att behöva ta matchen till övertid den här gången.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget