• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

AIK - Södertälje

Matchtips: X.

Derbydags på Hovet. Svårtippat värre. AIK har en hel del att jobba på efter fyra nederlag på de fem senaste matcherna. Södertälje - med två förluster på de tre senaste bataljerna - är också inne i en mindre bra period. SSK är dock ett helt okej bortalag och stockholmarna har inte direkt övertygat i hemmaplanssamanhang. Grundkapaciteten är dock hög i AIK-lägret och känslan är att Gnaget får med sig minst en poäng från den här prestigematchen.

***

Mora - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Mora har hamnat i en tuff situation efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Bik Karlskoga blir en rejäl utmaning. Värmlänningarna har visserligen blandat och gett på sistone, men är ett lag i HockeyAllsvenskans toppskikt. Bik är dessutom ett suveränt bortalag. Karlskoga-gänget har dessutom ett stort övertag. Tipset utgörs av att Bik Karlskoga vinner. Mycket till följd av MIK:s redan nämnda defensiva besvär.

***

Västerås - Almtuna

Matchtips: 1.

Västerås har förvisso två nederlag på de tre senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med bortavinsten mot Södertälje nu senast. Almtuna - med sju (!) förluster i rad - är inne i en ordentlig formsvacka. Uppsala-gänget har å andra sidan varit nära att ta poäng i ett antal av dessa matcher. Det är upplagt för en jämn match i ABB Arena Nord. Känslan är att VIK drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

***

HV71 - Kristianstad

Matchtips: 1.

Kristianstad på hemmais är en match som HV71 ska vinna under normala omständigheter. Så enkelt är det. Jönköpingsgänget har bara tappat fyra poäng på tio matcher och toppar HockeyAllsvenskan komfortabelt. Kristianstad ska dock trots allt inte räknas bort helt och hållet. KIK - med fyra raka trepoängare - har rest sig på ett imponerande sätt den senaste tiden. KIK är ett lag med mycket karaktär och drar vinning av att inte ha något att förlora. Skåningarna är dock bortasvaga och tipset utgörs av att HV71 blir för svåra den här gången.

***

Västervik - Vita Hästen

Matchtips: X.

En oerhört oviss sammandrabbning. Västervik har mycket att jobba på efter tre torskar på de fyra senaste matcherna. Vita Hästen har visserligen bara en vinst på fem matcher, men segern inkasserades i går hemma mot svårspelade Tingsryd. Östgötarna är å andra sidan HockeyAllsvenskans sämsta bortalag och VIK är starka på hemmais. Vita Hästen har dock en hög högstanivå och känslan är att Norrköpingsgänget får med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Tingsryd - Troja/Ljungby

Matchtips: X.

Derbydags i Nelson Garden Arena. Tingsryd har åkt på två raka förluster. Det spelmässiga har dock inte direkt varit uselt den senaste tiden. Troja/Ljungby blir en stor utmaning. Nykomlingarna har varit starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna och hemmaförlusten mot självaste HV71 nu senast är förstås inget att haka upp sig på. Det är upplagt för en rysare mellan två lag som det inte skiljer så mycket mellan. Tipset är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Modo - Björklöven

Matchtips: X.

Ytterligare en riktig prestigematch. Modo kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna. Björklöven körde över Mora hemma nu senast och tre vinster på de fyra senaste matcherna är starkt. Öviksgänget är hemmastarka, medan västerbottningarna alltjämt inte förlorat i bortaplanssammanhang. Allt talar för en jämn batalj där små marginaler kommer avgöra. Känslan är att Björklöven får med sig minst en poäng från Hägglunds Arena.