• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - HV71

Matchtips: X.

Björklöven jagar en snabb revansch efter fiaskot hemma mot Troja/Ljungby. Möjligheterna är trots allt hyfsade. Västerbottningarna inkasserade tolv poäng på de fem första matcherna och hemmaplansfördelen väger tungt. HV71 blir en extrem utmaning. Smålänningarna är det enda laget i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan som fortfarande inte har tappat en enda pinne. Det är upplagt för en rysare i Winpos Arena. Känslan är att matchen inte avgörs under ordinarie speltid.

***

Södertälje - Almtuna

Matchtips: 1.

Södertäljes form är eminent; fyra vinster på de fem senaste matcherna och obesegrade under ordinarie speltid i samtliga dessa bataljer talar sitt tydliga språk. Almtuna har visserligen gjort en bra säsong rent helhetsmässigt, men formen (tre nederlag i rad) är dålig. Uppsala-laget har å andra sidan tagit poäng i två av dessa matcher. SSK - som vann det senaste mötet lagen emellan - har i grunden ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Känslan är att Sportklubben styr upp det här.

***

AIK - Västerås

Matchtips: 1.

AIK är ute efter revansch efter bortaförlusten mot Västervik. Gnaget har i allra högsta grad ett bra läge. Stockholmarna har håvat in sex poäng på de tre senaste matcherna och Västerås är poänglösa i bortaplanssammanhang. VIK vann visserligen nu senast, men en hemmaseger mot seriejumbon Kristianstad säger inte så himla mycket och västmanlänningarna har mycket att bevisa efter en halvdan serieinledning. Grundkapaciteten är å andra sidan skyhög och Västerås lär stå emot bra. Känslan är emellertid att AIK blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på AIK:s målvaktsspel.

***

Tingsryd - Mora

Matchtips: X.

Tämligen ovisst. Tingsryd - med fyra förluster på fem matcher - har fått en tuff serieinledning. Mora blir en svår uppgift. MIK har tagit poäng i tre raka matcher och vunnit två av dessa. Det finns mycket kvalitet i Mora-lägret, inte minst på forwardssidan, och mycket talar för att bortalaget tar poäng. Känslan är dock inte att MIK tar full pott.

***

Kristianstad - Vita Hästen

Matchtips: X.

Kristianstad - med sex raka förluster under ordinarie speltid - är det enda laget i HockeyAllsvenskan årgång 2021/2022 som alltjämt inte har tagit en enda poäng. Vita Hästen är också inne i en tung period (fyra torskar på fem matcher). Norrköpingsgänget har, precis som KIK, haft besvär över hela rinken. Tipset är att Kristianstad bryter trenden och får med sig minst en poäng från fredagens batalj.