• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Mora - Almtuna

Matchtips: 1.

Mora har en hel del att jobba på efter endast fyra poäng på lika många matcher. MIK har å andra sidan tagit poäng i tre av fyra bataljer och är ett lag med en väldigt hög kapacitet. Almtuna blir ett kraftprov. Uppsala-laget har inlett serien med nio poäng på fyra matcher och är en överraskning. Det är framför allt offensiven som varit bra. Mora har dock i grunden ett bättre spelarmaterial och tipset utgörs av att masarna styr upp det här. Mycket tack vare lagets starka forwardsbesättning.

***

AIK - Västervik

Matchtips: 1.

En match där AIK har ett jätteläge. Stockholmarna har håvat in sex poäng på de tre senaste matcherna och bortabetvingade Almtuna nu senast. Gnaget blev därmed det första laget som betvingade Uppsala-gänget i grundserien den här säsongen. Västervik blir en utmaning. VIK har inlett serien med nio pinnar på fyra bataljer och är inte minst ett lag med defensiva kvaliteter. AIK har dock i grunden ett bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset är att Gnaget vinner under ordinarie speltid.

***

HV71 - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

Toppmatch i Husqvarna Garden. HV71 jagar lagets femte raka trepoängare. Det gör även Bik Karlskoga. Två av de främsta SHL-kandidaterna möts i en match som är grymt svårtippad. HV71:s hemmaplansfördel betyder mycket och känslan är att smålänningarna drar det längsta strået. Mycket till följd av lagets starka defensiv.

***

Troja/Ljungby - Vita Hästen

Matchtips: X.

Troja/Ljungby har inlett serien med fyra raka förluster under ordinarie speltid. Vita Hästen - med endast två poäng på fyra sammandrabbningar - har också fått en tung serieinledning. Norrköpingslaget har ett stort offensivt övertag. Vita Hästen har å andra sidan stora defensiva brister. Känslan är att nykomlingarna får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

***

Tingsryd - Björklöven

Matchtips: 2.

Tingsryd har visserligen förlorat tre av fyra matcher, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot Modo nu senast. Björklöven blir ett extremt kraftprov. Västerbottningarna har vunnit tre av fyra matcher och inlett serien på ett ganska bra sätt - även i paritet till de höga förväntningarna på laget. Taif lär stå emot bra, men känslan är att Björklöven - delvis till följd av bortalagets starka defensiv - blir för svåra den här gången.

***

Kristianstad - Modo

Matchtips: 2.

Kristianstad är ett av två lag i HockeyAllsvenskan som alltjämt inte har tagit poäng den här säsongen. Det är dock långt ifrån omöjligt med ett trendbrott under fredagskvällen. Modo har blandat och gett i serieinledningen och haft svårt att hitta den riktiga stabiliteten. Öviksgänget besitter dock en tämligen hög högstanivå och tipset är att Modo inkasserar säsongens första bortavinst. Till viss del med tanke på lagets försvarsmässiga övertag.