• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

HV71 - AIK

Matchtips: 1.

Seriefavoriterna HV71 möter AIK, tillika ett lag som kan blanda sig in i toppstriden om allt klaffar. Smålänningarna har ett bättre lag över hela rinken och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att HV71 inkasserar tre poäng i seriepremiären. Mycket till följd av lagets övertag på forwardssidan.

***

Västerås - Tingsryd

Matchtips: 1.

Ytterligare en match där ett topptippat lag spelar på hemmaplan. Västerås har värvat imponerande bra och även fått behålla flera viktiga spealre. Tingsryd har förvisso tappat en del tunga namn, men trots allt värvat intressant och är ett lag som är jobbiga att möta. Känslan är dock att VIK blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på västmanlänningarnas eminenta offensiva spetskompetens.

***

Almtuna - Troja/Ljungby

Matchtips: X.

Ovisst värre. Två lag som många tror kommer få kriga i tabellens nedre regioner drabbar samman i den allsvenska premiären. Det skiljer inte alltför mycket mellan dessa lag. Ett oavgjort resultat ligger närmast till hands.

***

Vita Hästen - Mora

Matchtips: X.

Ytterligare en tämligen svårtippad match. Vita Hästen har förvisso en rätt så tunn trupp, men är ett lag med mycket potential och hemmaplansfördelen är betydelsefull. Mora har i grunden ett minst lika bra lag som i fjol och blir ett kraftprov för östgötarna. Norrköpingsgänget har en stark forwardssida. Känslan är att det räcker till minst en poäng i hemmapremiären.

***

Västervik - Modo

Matchtips: X.

En lurig match att tippa. Västervik har tappat massvis av viktiga spelare efter förra säsongens dundersuccé. Modo - som kommer från en tuff säsong - har något mycket intressant på gång. Det har värvats väldigt spännande och mycket talar för att Öviksgänget kommer ta stora steg framåt i jämförelse med i fjol. VIK har oavsett ett lovande lag och det är upplagt för en rysare i Plivit Arena. Tipset utgörs av att Västervik får med sig minst en poäng.

***

Kristianstad - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Kristianstads jakt på att - till skillnad från förra säsongen - undvika negativt kvalspel inleds. Bik Karlskoga blir en tuff första utmaning i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskans grundserie. Värmlänningarna har ett vasst lag sett till samtliga lagdelar och är en given topp fyra-kandidat. Skåningarna lär visserligen stå emot bra och är ett lag med en del kvaliteter, men känslan är att Karlskoga-gänget blir för svåra den här gången. Till viss del med tanke på bortalagets starka offensiv.

***

Södertälje - Björklöven

Matchtips: X.

Kanske den mest svårtippade matchen i HockeyAllsvenskan-premiären 2021. Södertälje är ett lag med kapacitet för att utmana de bästa om allt klaffar. Björklöven - som tog sig hela vägen till HockeyAllsvenskan-finalen förra säsongen - har ett minst lika intressant lagbygge som i fjol. Konkurrensen känns dock tuffare den här säsongen och det återstår att se om västerbottningarna kan ta nästa steg. Premiären lär bli en genuin rysare. Tipset utgörs av att sammandrabbningen i Scaniarinken inte avgörs redan under ordinarie speltid.