Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Södertälje - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där Södertälje har ett jätteläge. SSK har alltjämt mycket att spela för i toppstriden, medan Kristianstad hemmaplansfördel i kvalet att kriga om. Sportklubben föll förvisso nu senast hemma mot Mora, men hade tre raka segrar dessförinnan och har gjort en bra säsong rent helhetsmässigt. Södertälje är dessutom hemmastarka, medan KIK är HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Lägg därtill att SSK har 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Sportklubben vinner redan under ordinarie speltid.

***

Västerås - Mora

Matchtips: X.

Svårtippat var ordet. Västerås kämpar om sjundeplatsen och Mora har alltjämt möjlighet att bli topp tre. VIK kan ståta med fyra segrar på de sex senaste matcherna. Mora blir en tuff utmaning. MIK kan ståta med fem vinster i följd och är ett av HockeyAllsvenskans främsta bortalag. Västerås har 2-1 i inbördes möten och är ett rätt så bra hemmalag. Känslan är att västmanlänningarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen. Mycket till följd av det defensiva övertaget.

***

AIK - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

AIK - som bortabesegrade Vita Hästen nu senast - är på gång. Stockholmarna har dock blandat och gett den senaste tiden. Bik Karlskoga förlorade visserligen nu senast hemma mot Västerås, men hade fyra raka segrar dessförinnan. Värmlänningarna har dessutom 3-0 i inbördes möten. Mycket står på spel för båda lagen rent tabellplaceringsmässigt och det är upplagt för en rysare. Tipset är att stockholmarna tar revansch. Delvis med tanke på lagets starka forwardsbesättning.

***

Västervik - Timrå

Matchtips: 2.

Två topp sex-klara lag drabbar samman. Västervik har alltjämt något att spela för sett till tabellplaceringen, medan Timrå redan är klara seriesegrare. VIK kan stoltsera med sju (!) vinster på de åtta senaste matcherna. Tik - med tre förluster på de fyra senaste matcherna - verkar redan ha tankarna i det kommande slutspelet. Västervik har dessutom 2-1 i inbördes möten och är bra i hemmaplanssammanhang. Medelpadingarna har å andra sidan i grunden ett bättre lag och är ruskigt bortastarka. Känslan är att Timrå inte får motivationsproblem och lyckas styra upp det här.

***

Modo - Tingsryd

Matchtips: 2.

En lurig match att tippa. Det är redan klart att Modo kommer hamna i ingenmansland, men Öviksgänget - med tre raka trepoängare i bagaget - är tämligen formstarka. Tingsryd kämpar för att behålla sjundeplatsen och har gjort en mycket bättre säsong än Modo. Taif är å andra sidan inte direkt något suveränt bortalag. Smålänningarna har dessutom 2-1 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Tingsryd drar det längsta strået. Till viss del med tanke på målvaktsspelet.

***

Väsby - Almtuna

Matchtips: 1.

En match som är viktig för Väsby. Det handlar om att undvika sistaplatsen och få hemmaplansfördel i kvalet i jakten på att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan. Almtuna har också mycket att spela för. Uppsala-kämpar för att ta sig till slutspel. Nykomlingarna har åkt på fyra förluster på de fem senaste matcherna. Ais är också mycket formsvaga (fyra förluster i rad). Almtuna har 2-0 i inbördes möten och i grunden ett bättre spelarmaterial. Väsby är dessutom hemmasvaga. Hemmalaget har dock en hög högstanivå och tipset är att Väsby krigar till sig full pott.

***

Björklöven - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Björklöven har fortfarande möjlighet att knipa andraplatsen, medan Vita Hästen kämpar för att ta sig till slutspel. Västerbottningarna hemmabetvingade Kristianstad nu senast, men har fyra nederlag på de fem senaste matcherna. Vita Hästen har en hel del att jobba på efter två raka förluster. Björklöven kan ståta med 2-1 i inbördes möten och är ett ganska bra hemmalag. Det ska emellertid påpekas att Norrköpingsgänget är bra i bortaplanssammanhang. Björklöven har dock i grunden ett bättre spelarmaterial och tipset utgörs av att hemmalaget vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget