Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västerås - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

Prestigematch i ABB Arena. Västerås är formstarka; tre vinster i följd talar sitt tydliga språk. Bik Karlskoga blir en tuff utmaning. Värmlänningarna har gjort en bättre säsong än VIK så här långt och är ett bra bortalag. Lägg därtill att Bik har vunnit fyra av de fem senaste bataljerna. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Västmanlänningarna är ett bra hemmalag och känslan är att hemmaplansfördelen avgör.

***

Timrå - Tingsryd

Matchtips: 1.

En match där Timrå är stora favoriter. Medelpadingarna är imponerande hemmastarka och Tingsryd är inte direkt något suveränt lag i bortaplanssammanhang. Tik har dessutom vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Det blev å andra sidan förlust nu senast borta mot Västervik och Taif är ett lag med en hög kapacitet. Smålänningarna är dock formsvaga (fyra raka förluster) och Timrå kan ståta med 2-1 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Tik drar det längsta strået. Mycket med tanke på lagets offensiva spetskompetens.

***

Almtuna - Mora

Matchtips: 2.

Ovisst värre. Almtuna har blandat och gett den senaste tiden. Mora kan ståta med två raka trepoängare och är obesegrade under ordinarie speltid i sex matcher i rad. Uppsala-gänget är dock hemmastarka och är ett lag som är jobbigt att möta. MIK har å andra sidan 2-0 i inbördes möten och i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset är att masarna vinner. Delvis tack vare målvaktsspelet.

***

Vita Hästen - Västervik

Matchtips: 1.

Ytterligare en svårtippad sammandrabbning. Vita Hästen är på gång - östgötarna har vunnit två av de tre senaste matcherna och tagit poäng i samtliga dessa bataljer. Västervik blir ett kraftprov. Succélaget VIK kan stoltsera med fem vinster i följd och betvingade självaste Timrå nu senast. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en väldigt jämn tillställning. Vita Hästen har ett offensivt övertag och känslan är att det fäller avgörandet den här gången.

***

Väsby - Kristianstad

Matchtips: 1.

Dags för bottenmöte. Både lagen har ett extremt poängbehov i jakten på att närma sig lagen ovanför kvalstrecket. Väsby har visat prov på en hög högstanivå den senaste tiden, men blandat och gett. Kristianstad är uppe i sex förluster på de sju senaste matcherna. KIK har dessutom haft stora besvär utanför Kristianstads Ishall den här säsongen i allmänhet. Faktum är emellertid att skåningarna har 2-0 i inbördes möten. Nykomlingarna har dock ett bättre lag och tipset utgörs av att Väsby tar revansch.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget