Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Almtuna - Södertälje

Matchtips: 2.

Almtuna jagar revansch efter tre raka nederlag. Södertälje - som har två raka förluster - är också inne i en tung period. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn tillställning. Uppsala-gänget är visserligen hemmastarka, men SSK är rätt så bra i bortaplanssammanhang och har i grunden ett bättre lag. Tipset är att Sportklubben styr upp det här. Mycket till följd av lagets defensiva övertag.

***

Tingsryd - Timrå

Matchtips: 2.

En svårtippad match. Tingsryd har visat gott gry de senaste veckorna; tre vinster i följd och åtta matcher i rad utan förlust under ordinarie speltid imponerar. Timrå blir ett extremt kraftprov. Serieledarna är uppe i sju (!) vinster i följd och är grymt bortastarka. Taif - som vann det senaste mötet lagen emellan - är emellertid ett bra hemmalag och lär stå emot väldigt bra. Känslan är dock att medelpadingarna blir för svåra i slutändan. Inte minst med tanke på Timrås suveräna offensiv.

***

Mora - AIK

Matchtips: X.

Ytterligare en oviss sammandrabbning. Mora - med fyra vinster på de sex senaste matcherna - är inne i en bra period. AIK föll visserligen nu senast mot just MIK, men hade tre vinster i rad dessförinnan och är ett lag med en tämligen hög kapacitet. Mora är dessutom inte direkt något höjdarlag i hemmaplanssammanhang. Det ska dock påpekas att masarna kan ståta med 3-0 i inbördes möten den här säsongen. Känslan är att matchen inte avgörs under ordinarie speltid.

***

Västerås - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Västerås är på jakt efter lagets tredje vinst inom loppet av fyra matcher. Vita Hästen har tre raka förluster i bagaget, men är ett bra bortalag och har plusstatistik på VIK den här säsongen. Faktum är emellertid att Västerås vann det senaste mötet lagen emellan och är starka på hemmaplan. Lägg därtill att VIK har ett bättre spelarmaterial. Tipset är att Västerås inkasserar full pott.

***

Modo - Björklöven

Matchtips: 2.

Prestigematch i Fjällräven Center. Modo har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Björklöven blir en tuff uppgift. Västerbottningarna har två vinster på de tre senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Björklöven har dessutom gjort en mycket bättre säsong än Öviksgänget hittills och är ett bra bortalag. Modo är hur som helst helt okej i hemmaplanssammanhang och lär ge Umeå-gänget en rejäl match. Tipset utgörs dock av att Björklöven drar det längsta strået. Till viss del med tanke på det defensiva övertaget.

***

Väsby - Västervik

Matchtips: 1.

Väsby - som lyckades hemmabetvinga namnkunniga Södertälje nu senast - är på rätt väg efter den långa förlustsviten. Västervik är på gång i och med hemmavinsten mot Kristianstad, men har torskat fyra av de fem senaste matcherna. VIK vann det senaste mötet lagen emellan, men Väsby har besegrat Västervik tidigare under säsongen. Känslan är att nykomlingarna lyckas med det igen, hemmaplanssvagheten till trots. Mycket med tanke på lagets höga offensiva grundkapacitet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget