Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bik Karlskoga - Väsby

Matchtips: 1.

En match som Bik Karlskoga ska vinna under normala omständigheter. Värmlänningarna är obesegrade under ordinarie speltid i tio (!) matcher i följd och har vunnit en stor del av dessa tillställningar. Väsby krigar i botten av tabellen och är mycket formsvaga (fem raka nederlag). Faktum är emellertid att nykomlingarna kan ståta med 2-1 i inbördes möten. Bik är emellertid väldigt hemmastarka och har ett mycket bättre lag. Tipset utgörs av att Karlskoga-gänget vinner redan under ordinarie speltid.

***

Timrå - Västervik

Matchtips: 1.

Timrås jakt på seriesegern rullar vidare. Formen är god (tre vinster i följd) och medelpadingarna är grymt hemmastarka. Västervik har mycket att jobba på efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. VIK är dock ett hyfsat bortalag och besitter en tämligen hög grundkapacitet. Känslan är emellertid att Tik blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på hemmalagets fantastiska offensiva spetskompetens.

***

Vita Hästen - Västerås

Matchtips: 1.

En svårtippad sammandrabbning. Vita Hästen föll förvisso nu senast hemma mot Södertälje, men tog trots allt poäng och sju pinnar på de tre senaste matcherna är starkt. Västerås har ett bra lag, men formen (fyra förluster på fem matcher) är ytterst halvdan. Östgötarna kan dessutom ståta med 2-0 i inbördes möten och VIK är inte direkt något suveränt bortalag. Tipset är att Norrköpingsgänget styr upp det här.

***

Modo - AIK

Matchtips: 1.

Ytterligare en oviss batalj. Modo har blandat och gett den senaste tiden. AIK - som har två raka segrar i bagaget - är på gång. Stockholmarna vann dessutom när lagen möttes senast. Den matchen spelades dock på hemmaplan och AIK är ett betydligt sämre bortalag. Modo är dessutom helt okej i hemmaplanssammanhang. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

***

Södertälje - Björklöven

Matchtips: 2.

Sexpoängsmöte i toppstriden. Södertälje är tämligen formstarka; sex vinster på de sju senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Björklöven blir en rejäl utmaning. Västerbottningarna har visserligen varit ojämna den senaste tiden, men har i grunden ett bättre lag än SSK. Sportklubben vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och är ett väldigt bra hemmalag. Tipset är dock trots allt att Björklöven drar det längsta strået. Mycket till följd av lagets höga defensiva kapacitet.

***

Kristianstad - Almtuna

Matchtips: 1.

Kristianstads jakt på att lämna bottenstriden går vidare. Kristianstad har goda möjligheter. Det blev förvisso förlust nu senast borta mot just Almtuna, men KIK hade två raka segrar dessförinnan. Uppsala-gänget blir hur som helst en tuff utmaning. Ais kan stoltsera med elva poäng på de fem senaste matcherna och har gjort en mycket bättre säsong än Skåne-laget så här långt. Kristianstad har dessutom besegrat Almtuna tidigare under säsongen. Känslan är att KIK krigar till sig en vinst även den här gången.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget