Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Vita Hästen - Björklöven

Matchtips: 2.

Vita Hästen - med två trepoängare på de tre senaste matcherna - har något bra på gång. Björklöven, som kan stoltsera med nio (!) raka vinster, blir en extrem utmaning. Inte minst med tanke på att västerbottningarna vann det senaste mötet lagen emellan. Den matchen var dock jämn. Östgötarna har dock inte direkt övertygat i hemmaplanssammanhang och känslan är att Björklöven återigen blir för svåra. Delvis med tanke på gästernas starka defensiv.

***

Modo - Västervik

Matchtips: 1.

En lurig match att tippa. Modo gjorde förvisso en bra match nu senast hemma mot Vita Hästen, men har varit sanslöst ojämna i serieinledningen och är ett lag som underpresterat rejält. Västervik föll visserligen nu senast, men en bortaförlust mot suveräna Björklöven är inget att haka upp sig på och två segrar på de tre senaste matcherna är starkt. VIK har dessutom gjort en mycket bättre säsong än Öviksgänget rent helhetsmässigt så här långt. Modo har dock i grunden ett bättre lag och tipset utgörs av att hemmalaget drar det längsta strået den här gången.

***

Mora - Almtuna

Matchtips: 1.

Mora - med tre nederlag på de fyra senaste matcherna - är inne i en tuff period. Almtuna, som har två raka trepoängare, blir en tuff uppgift. Uppsala-laget är trea i tabellen och har inlett serien på ett bra sätt i allmänhet. Lägg därtill att MIK inte har övertygat på hemmaplan. Masarna besitter dock en hög kapacitet och tipset är att MIK studsar tillbaka. Mycket till följd av lagets höga kapacitet på backfronten.

***

AIK - Kristianstad

Matchtips: 1.

AIK har mycket att jobba på efter tre förluster i följd. Kristianstad har tre nederlag på de fyra senaste matcherna, men faktum är att skåningarna är på gång i och med hemmavinsten mot Mora nu senast. KIK har dock haft det tufft i bortaplanssammanhang och Gnaget har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att stockholmarna styr upp det här. Till viss del med tanke på lagets spetsiga forwardssida.

***

Tingsryd - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Tingsryd jagar revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna har inkasserat 15 poäng på de sju senaste matcherna och är ett rätt så bra bortalag. Taif är å andra sidan hemmastarka och har inlett seriespelet bättre än väntat sett till helheten. Smålänningarna har visat prov på en imponerande offensiv och lär stå emot bra. Känslan är emellertid att värmlänningarna drar det längsta strået den här gången.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget