Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Vita Hästen - Almtuna

Matchtips: 1.

En match som betyder väldigt mycket för Vita Hästen i kampen om att få ett så bra utgångsläge som möjligt i slutspelsserien. Östgötarna är formstarka - nio poäng på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Almtuna kan ståta med tre vinster på de fyra senaste bataljerna. Uppsala-gänget har dock redan säkrat kontraktet och har "bara" hedern att spela för. Vita Hästen har dessutom 2-1 i inbördes möten och är ett ganska bra hemmalag. Tipset utgörs av att Norrköpingsgänget vinner redan under ordinarie speltid.

Kristianstad - Timrå

Matchtips: 2.

En match som Timrå ska vinna under normala omständigheter. Kristianstad är redan kvalserieklara och formen är usel (tre förluster på de fyra senaste matcherna). Tik föll förvisso nu senast hemma, men det var mot suveräna Björklöven och medelpadingarna har vunnit majoriteten av matcherna de senaste veckorna. Visst - det lär krävas en storseger för att Timrå ska knipa andraplatsen, men laget har trots allt något att spela för rent tabellplaceringsmässigt. Tik har dessutom plusstatistik mot KIK och är bortastarka. Allt annat än tre poäng till bortalaget vore tämligen oväntat.

Bik Karlskoga - Modo

Matchtips: X.

En relativt avslagen match för Bik Karlskogas del, som inte har något att spela för vad beträffar tabellplaceringen. Modo har ett riktigt, riktigt bra läge i kampen om andraplatsen och kommer - oavsett hur det går för Timrå - ta sig till den allsvenska finalen om laget håvar in minst en poäng i Nobelhallen. Formen är vass; fem segrar på de sex senaste matcherna och poäng i samtliga dessa sammandrabbningar talar sitt tydliga språk. Bik - med tre raka vinster och poäng i sex bataljer i följd - är också formstarka. Modo har dock 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att Övikslaget får med sig minst en pinne från den här sammandrabbningen.

Björklöven - Mora

Matchtips: 1.

En match där Björklöven inte har något att spela för i tabellplaceringsväg. Västerbottningarna är dock ändå favoriter. Visst - laget har två nederlag på de tre senaste matcherna, men gjorde det riktigt bra som bortabetvingade Timrå nu senast. Mora, som jagar en slutspelsserieplats, har dessutom två raka förluster. Lägg därtill att Björklöven har 2-1 i inbördes möten och är ruskigt hemmastarka. MIK har goda möjligheter, men känslan är att västerbottningarna inte får inställningsproblem och styr upp det här. Mycket till följd av målvaktsspelet.

Västervik - Södertälje

Matchtips: X.

En väldigt svårtippad batalj. Västervik svarade för en heroisk insats borta mot Mora nu senast och är obesegrade under ordinarie speltid i tre matcher i följd. VIK har därmed allt i sina egna händer i jakten på slutspelsserieplatsen och är garanterad åttondeplatsen vid en eventuell trepoängare på fredagskvällen. Södertälje blir ett enormt kraftprov. SSK kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna och har varit imponerande starka rent helhetsmässigt i flera veckors tid. Södertälje har dessutom 2-1 i inbördes möten och kämpar för att behålla den viktiga femteplatsen i jakten på att positionera sig på ett så bra sätt som möjligt inför slutspelsserien. Känslan är att SSK får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

AIK - Karlskrona

Matchtips: 2.

En väldigt avslagen match. AIK är klara för Kvalserien sedan länge och Karlskrona kommer - oavsett hur det går på fredagskvällen - hamna i ingenmansland. Gnaget har fyra raka förluster. Karlskrona, med fyra nederlag på de fem senaste matcherna, är också inne i en tuff period. KHK har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Känslan är att Blekinge-laget avslutar säsongen med en seger mot hemmasvaga AIK.

Tingsryd - Västerås

Matchtips: X.

En väldigt oviss batalj mellan två lag som har mycket att spela för. Tingsryd kan fortfarande ta sig till slutspelsserien, men då måste det bli tre poäng mot Västerås, samtidigt som Taif har flyg med andra resultat. Smålänningarna har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. VIK - som kämpar om femteplatsen - har fem förluster på de sex senaste matcherna. Tingsryd har dessutom 2-1 i inbördes möten. Västerås är dock bortastarka och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att västmanlänningarna får med sig minst en poäng från den här matchen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget