Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Kristianstad - Vita Hästen

Matchtips: X.

En väldigt svårtippad match. Kristianstad - som kämpar för att ta sig över kvalseriestrecket - har ett bra läge. KIK har dock mycket att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Vita Hästen blir ett kraftprov. Östgötarna har håvat in nio poäng på de fyra senaste matcherna och hemmasegern nu senast mot Modo inger respekt. Norrköpingsgänget har dessutom 3-0 i inbördes möten och är ett bra bortalag. Kristianstad har emellertid mer att spela för och är ett lag med mycket karaktär. Känslan är att skåningarna kämpar till sig minst en poäng.

***

Tingsryd - Almtuna

Matchtips: 1.

Viktig batalj för båda lagen. Tingsryd kämpar för att ta sig över slutspelsstrecket och Almtuna har mycket att spela för i kampen om att undvika Kvalserien. Taif - med två vinster på de tre senaste matcherna - är på stark uppgång. Uppsala-laget har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Ais har betvingat Tingsryd den här säsongen, men smålänningarna har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Tipset är att Taif styr upp det här mot bortasvaga Almtuna.

***

Björklöven - Södertälje

Matchtips: 1.

Björklöven är ute efter en snabb revansch efter nederlaget borta mot Västervik. Möjligheterna är goda. Västerbottningarna har vunnit sju av de åtta senaste matcherna och är grymt hemmastarka. Björklöven har å andra "bara" hedern att spela för. Södertälje föll visserligen nu senast borta mot Bik Karlskoga, men värmlänningarna är hemmastarka och SSK har trots allt inkasserat nio poäng på de fyra senaste matcherna. Sportklubben har dessutom mycket att spela för i jakten på att få ett så bra utgångsläge som möjligt inför slutspelsserien. Björklöven har dock 3-0 i inbördes möten och känslan är att västerbottningarna inte får inställningsmässiga problem i en batalj som hemmalaget vinner. Mycket till följd av det försvarsmässiga övertaget.

***

Timrå - Mora

Matchtips: 1.

Timrås jakt på att ta andraplatsen rullar vidare. Formen är god; åtta (!) vinster i följd imponerar. Mora blir en tuff utmaning. MIK kan ståta med två vinster i följd och är obesegrade under ordinarie speltid i tre matcher i rad. Masarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tik har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och Mora har en del tunga avbräck. Tipset är att hemmastarka Timrå håvar in full pott. Delvis till följd av lagets offensiva spetskompetens.

***

Karlskrona - Västervik

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i jakten på en plats i slutspelsserien. Karlskrona - med tre raka förluster - har väldigt mycket att jobba på. Västervik blir en rejäl utmaning. VIK har förvisso fyra förluster på de fem senaste matcherna, men gjorde det oerhört bra som hemmabesegrade självaste Björklöven nu senast. Västervik har dessutom 2-1 i inbördes möten. KHK är dock ett helt okej hemmalag och känslan är att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

***

AIK - Modo

Matchtips: 2.

AIK jagar revansch efter två nederlag i följd. Modo blir en oerhört tuff uppgift. Öviksgänget föll förvisso nu senast borta mot Vita Hästen, men har tre vinster på de fyra senaste matcherna. Modo har dessutom väldigt mycket att spela för i jakten på andraplatsen. Lägg därtill att gästerna kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten och är bortastarka. Tipset utgörs av att Modo styr upp det här. Mycket tack vare lagets spetsiga forwardssida.

***

Västerås - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

Prestigematch i ABB Arena. Svårtippat var ordet. Västerås har tre förluster på de fyra senaste matcherna, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot Kristianstad nu senast. Bik Karlskoga gjorde det bra som hemmabetvingade svårspelade Södertälje i den senaste matchen och är obesegrade under ordinarie speltid i fyra bataljer i följd. Lägg därtill att värmlänningarna har 2-1 i inbördes möten och är ett bra bortalag. VIK är dock ett hyfsat hemmalag och har en hög grundkapacitet. Känslan är att västmanlänningarna drar det längsta strået.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget