Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Mora - Vita Hästen

Matchtips: 1.

En väldigt viktig match för båda lagen. Mora krigar för att behålla slutspelsserieplatsen och Vita Hästen har långt ifrån säkrat topp åtta-placeringen. MIK svarade visserligen för ett rejält bottennapp nu senast i Kristianstad, men har trots allt håvat in nio poäng på de fyra senaste matcherna. Mora är dessutom ett helt okej hemmalag. Norrköpingslaget har mycket att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Vita Hästen har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett ganska bra bortalag. MIK besitter dock en grymt hög kapacitet och tipset utgörs av att hemmalaget studsar tillbaka. Mycket till följd av den starka forwardsbesättningen.

***

Karlskrona - Almtuna

Matchtips: 1.

En måste-vinna-match för Karlskrona vad beträffar kampen om att ta en slutspelsserieplats. KHK är inne i en enormt tung period. Hela nio (!) förluster i följd talar sitt tydliga språk. Almtuna är en lurig motståndare. Ais gjorde det bra som hemmabetvingade Södertälje nu senast. Uppsala-gänget är emellertid väldigt ojämna och har en låg lägstanivå. Almtuna är dessutom ett mediokert bortalag och Karlskrona har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att Blekinge-gänget kan stoltsera med 3-0 i inbördes möten. Tipset är att KHK drar det längsta strået.

***

Modo - Västerås

Matchtips: 1.

Det börjar bli nervöst värre för Modo i jakten på en topp två-placering efter den senaste tidens motgångar. Förutsättningarna att förbättra situationen är dock goda på fredagskvällen. Västerås vann förvisso nu senast, men det var mot formsvaga Karlskrona och VIK har förlorat tre av de fyra senaste bataljerna. Öviklaget har dessutom 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka. Tipset utgörs av att Modo studsar tillbaka. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

***

Timrå - AIK

Matchtips: 1.

AIK på hemmaplan är en match som Timrå ska vinna under normala omständigheter. Formen är god; fyra raka trepoängare inger respekt. Gnaget vann förvisso nu senast hemma mot Tingsryd, men är i praktiken avsågade i bottenstriden och ruskigt bortasvaga. Tik har dessutom plusstatistik på stockholmarna den här säsongen och i grunden ett mycket bättre lag. Allt annat än tre poäng för hemmastarka Timrå vore mycket oväntat.

***

Västervik - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

En match där båda lagen har mycket att spela för. Västervik jagar en plats i slutspelsserien och Bik Karlskoga siktar på att haka på i toppstriden. VIK förlorade nu senast borta mot Tingsryd, men har gjort det bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Bik föll nu senast borta mot Timrå, men har håvat in tre trepoängare på de fyra senaste matcherna. Värmlänningarna har dessutom 2-1 i inbördes möten och är ett bra bortalag. Tipset utgörs av att Karlskoga-gänget styr upp det här. Delvis med tanke på lagets offensiva spetskompetens.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget