Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bik Karlskoga - Almtuna

Matchtips: 1.

Almtuna på hemmaplan är en match som Bik Karlskoga ska vinna under normala omständigheter. Värmlänningarna föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot topplaget Modo är inget att haka upp sig på och Bik har inkasserat fem poäng på de tre senaste matcherna. Almtuna har en hel del att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Karlskoga-gänget har 3-0 i inbördes möten, är hemmastarka och Ais är ett uselt bortalag. Tipset utgörs av att Bik Karlskoga vinner redan under ordinarie speltid.

***

Mora - Södertälje

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Mora har kommit igång på allvar. Hela 13 poäng på de fem senaste matcherna imponerar och vinsten nu senast mot Björklöven inger respekt. Södertälje blir en tuff utmaning. SSK föll visserligen nu senast hemma mot Västervik, men har gjort det bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Masarna har 2-1 i inbördes möten, men Södertälje vann det senaste mötet lagen emellan och det är upplagt för en rysare på fredagskvällen. Känslan är att hemmaplansfördelen blir tungan på vågen till MIK:s fördel.

***

Tingsryd - Kristianstad

Matchtips: X.

Tingsryd jagar en topp åtta-placering och Kristianstad krigar för att komma närmare kvalseriestrecket. Ovisst värre. Taif - som kan ståta med två vinster på de tre senaste matcherna - är på gång. KIK har visserligen tre raka förluster, men pressade Timrå rejält på bortaplan nu senast. Tingsryd har 2-1 i inbördes möten, men är ett mediokert hemmalag. Skåningarna har å andra sidan inte övertygat i bortaplanssammanhang. Tipset är att Taif får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

AIK - Västerås

Matchtips: X.

Ytterligare en tämligen oviss match. AIK har förvisso tio (!) förluster på de elva senaste matcherna, men är på rätt väg i och med trepoängaren borta mot Karlskrona nu senast. Västerås blir en tuff uppgift. VIK är obesegrade under ordinarie speltid i sex bataljer i följd och det skiljer hela 41 poäng mellan lagen. Lägg därtill att Västerås har 3-0 i inbördes möten. Västerås är dessutom ett starkt bortalag. Gnaget besitter dock en hög grundkapacitet och har fortfarande mycket att spela för. Känslan är att stockholmarna kämpar till sig minst en poäng.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget