Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan
Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar fredagens matcher i HockeyAllsvenskan

Västervik - Almtuna

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Västervik har goda möjligheter. Det blev förvisso förlust nu senast borta mot Västerås, men VIK har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Lägg därtill att Västervik har 2-1 i inbördes möten, samtidigt som Almtuna är ett mediokert bortalag. Därmed inte sagt att Uppsala-gänget ska räknas bort. Ais - med tre vinster på de fyra senaste matcherna - har visat gott gry den senaste tiden. VIK har dock i grunden ett bättre lag och tipset utgörs av att hemmalaget tar tre viktiga poäng inför hemmafansen.

***

Björklöven - Västerås

Matchtips: 1.

En match där Björklöven är favoriter. Det skiljer hela 22 poäng mellan lagen och västerbottningarna är grymt hemmastarka. Björklöven har å andra sidan torskat två av de tre senaste matcherna och Västerås är ett riktigt bra bortalag. Lägg därtill att västmanlänningarna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. VIK har dessutom 2-1 i inbördes möten. Känslan är dock att Björklöven studsar tillbaka. Mycket till följd av det försvarsmässiga övertaget.

***

Mora - Modo

Matchtips: 2.

En tämligen oviss batalj. Mora har tagit två segrar på de tre senaste matcherna och är ett lag med en imponerande hög grundkapacitet. Modo blir ett rejält kraftprov. Öviksgänget kan stoltsera med sju (!) vinster på de åtta senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Modo har dessutom 3-0 i inbördes möten och är bortastarka. MIK lär stå emot bra, men tipset är att Modo återigen blir för svåra. Delvis med tanke på lagets spetsiga offensiv.

***

Bik Karlskoga - Vita Hästen

Matchtips: 1.

Bik Karlskoga har hamnat i en formsvacka - tre raka nederlag talar sitt tydliga språk. Vita Hästen blir en svår utmaning. Östgötarna har tagit två vinster på de tre senaste matcherna och poäng i samtliga dessa bataljer. Norrköpingslaget är dessutom bra i bortaplanssammanhang. Faktum är att Vita Hästen dessutom har 3-0 i inbördes möten. Karlskoga-gänget är dock vassa i Nobelhallen och har en mäktig offensiv kapacitet. Känslan är att Bik tar revansch på fredagskvällen.

***

Timrå - Tingsryd

Matchtips: 1.

En måste-vinna-match för Timrå i toppstriden. Tik har blandat och gett på sistone. Tingsryd - med tre nederlag på de fyra senaste matcherna - är inne i en tuff period. Taif vann visserligen det senaste mötet lagen emellan, men Timrå har 2-1 i inbördes möten. Medelpadingarna är dessutom hemmastarka och har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att spetsiga Tik vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget