Dragskott rankar de tre främsta positiva överraskningslagen i…
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tre främsta positiva överraskningslagen i SHL/HockeyAllsvenskan den här säsongen hittills - plats 1
Dragskott rankar de tre främsta positiva överraskningslagen i SHL/HockeyAllsvenskan den här säsongen hittills - plats 1

Dragskott rankar de tre främsta positiva överraskningslagen i SHL/HockeyAllsvenskan den här säsongen hittills - plats 1

1. Örebro

Relativt få trodde på Örebro inför den här säsongen, vilket har sina logiska förklaringar.

Dels alla tunga spelaravbräck (inte minst Nick Ebert), samtidigt som många konkurrenter värvade riktigt bra, i kombination med att ÖHK inte hade varit bättre än serietia de tre föregående säsongerna.

Kritikerna har onekligen fått tänka om hittills.

Det faktum att Närke-gänget toppar serien (två poängs försprång till andraplacerade Rögle, som dessutom har spelat en match mer) är inget annat än en sensation.

Tränarstaben - med Niklas Eriksson i spetsen - har fått ihop gruppen på ett imponerande sätt och Niklas Johansson har lyckats tämligen väl med större delen av nyförvärven.

Det handlar om allt ifrån offensiva spjutspetsar som exempelvis Mathias Bromé och Ryan Stoa till doldisen Daniel Muzito Bagenda, som visserligen inte direkt är "flashig" sett till spelstilen, men får betraktas som en bra allroundspelare med mycket karaktär och är grymt underskattad.

Stabile Dominik Furch ska såklart också lyftas fram lite extra. En målvakt som gett laget chansen att vinna i alla matcher.

Flera spelare som var med redan i fjol har dessutom tagit ytterligare kliv. Backduon Rasmus Rissanen och Kristian Näkyvä är ett par klockrena exempel i sammanhanget.

Det återstår emellertid att se om det här håller över tid. Örebro är inte något topplag sett till den underliggande statistiken.

Oavsett - om ÖHK åtminstone tar en direktplats till kvartsfinalspelet har laget gjort det oerhört bra utifrån förutsättningarna.

Läs även:

Plats 2
Plats 3

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget