• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 6-10
Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 6-10

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 6-10

6. Henrik Lundberg, Västervik

Det är förvisso inte alltför mycket som talar för att Henrik Lundberg kommer fylla luckan efter SHL-flyktade Daniel Marmenlind fullt ut, men visst handlar det här om en vass värvning. Henrik Lundberg besitter massvis med rutin från spel på en hög nivå och ger Västervik stabilitet på målvaktssidan.

7. Nikita Tolopilo, Södertälje

En av två intressanta SSK-målvakter. Nikita Tolopilo - som till och med har fått prova på KHL-spel - är en stortalang som blir spännande att följa i HockeyAllsvenskan. En målvakt med mycket potential som har goda möjligheter att bli etablerad på en högre nivå på sikt.

8. Matteus Ward, Mora

En underskattad målvakt med SHL-kapacitet. Matteus Ward har redan bevisat en del i allsvenska sammanhang och besitter extremt mycket potential. Därmed inte sagt att han är given för förstaspaden i Mora. MIK har även stabile Andreas Ljunggren att tillgå och ett oerhört spännande målvaktspar i allmänhet.

9. Pavel Khomchenko, AIK

En av ett par målvakter i HockeyAllsvenskan med KHL-meriter. Pavel Khomchenko kan bli ett riktigt utropstecken den här säsongen, vilket i princip är ett måste om AIK ska utmana topplagen.

10. Jesper Myrenberg, Vita Hästen

Den juniorlandslagsmeriterade målvakten var suverän i HockeyAllsvenskan med Västerås säsongen 2019/2020, varpå fjolårssäsongen blev ett steg i fel riktning. Jesper Myrenberg är oavsett i grunden en kvalitetsmålvakt på den här nivån och mycket talar för en nytändning till följd av miljöombytet.