Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats…
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5
Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan - plats 1-5

1. Johan Gustafsson, Västerås

Den välmeriterade målvakten är en viktig del i Västerås storsatsning i jakten på att utmana om en SHL-plats. Snacka om en riktig prestigevärvning. Johan Gustafsson har framför allt gjort sig känd för att prestera i stora matcher och "vinna" något. Precis vad VIK behöver.

2. Jonas Gunnarsson, HV71

Beträffande lag som är SHL-kandidater. HV71 har fått ihop ett imponerande lagbygge. Det faktum att Jonas Gunnarsson är kvar betyder mycket. En burväktare som har gjort ett flertal bra SHL-säsonger och är en toppmålvakt på den här nivån.

3. Lars Volden, Bik Karlskoga

Bik Karlskoga har ett spännande lag, som mycket väl kan vara med och nosa på toppskiktet om allt klaffar. Lars Volden utgör en av värvningarna som sticker ut. En målvakt som håller hög klass i allsvenska sammanhang och har en del SHL-rutin.

4. Tex Williamsson, Modo

Modo har något spännande på gång efter förra säsongens misslyckande. Det faktum att Tex Williamsson - som gjorde några matcher i Öviksgänget på lån så sent som i fjol - är med redan från start den här gången betyder en hel del. Den storvuxne målvakten ger Modo stabilitet längst bak.

5. Claes Endre, Björklöven

Björklöven har återigen ambitioner att utmana de bästa och satsningen ser intressant ut. Prestigevärvningen Claes Endre, som gjorde succé i AIK förra säsongen, kommer tillföra mycket. En målvakt som i sina bästa stunder utan tvivel håller SHL-klass och mycket väl kan få chansen högre upp i seriesystemet på sikt. Därmed inte sagt att Endre är given för förstaspaden i Björklöven. Joona Voutilainens medverkan medför en enorm konkurrenssituation i Västerbottenslaget.

Läs även:

Plats 6-10

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget