• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de 15 bästa nyförvärven inför HockeyAllsvenskan 2021/2022 hittills
Dragskott rankar de 15 bästa nyförvärven inför HockeyAllsvenskan 2021/2022 hittills

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Dragskott rankar de 15 bästa nyförvärven inför HockeyAllsvenskan 2021/2022 hittills

1. Johan Gustafsson, Västerås

Västerås har varit en riktig "snackis" under Silly Season. Det är fullt befogat. VIK har radat upp spetsvärvningar. Johan Gustafssons återkomst imponerar mest på förhand. En klassmålvakt på den här nivån som har haft en enastående förmåga att vara som bäst när det gäller tidigare i karriären.

2. Daniel Gunnarsson, Västerås

På tal om västmanlänningarnas storsatsning. Daniel Gunnarssons - tillika ytterligare en Västerås-värvning med rötterna i Köping - sticker också ut lite extra. Den kreative backen har många fina SHL-säsonger på meritlistan och gjorde det riktigt bra nu senast i Leksand. En spelare som LIF ville behålla.

3. Taylor Matson, HV71

Den här rankingen består bara av värvningar som är officiella med allt vad det innebär. Taylor Matson är emellertid - även om man räknar med nyförvärven som inte är presenterade - en topp tio-värvning med god marginal. Amerikanen har varit en mycket uppskattad spelare i Rögle i flera år med sitt hårda jobb och de fina kvaliteterna över hela rinken.

4. Colin Smith, Södertälje

Södertäljes prestigevärvning. Den kreative forwarden var lysande i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen med sitt breda register framåt. En lirare som har potential att kriga i toppskiktet av poängligan.

5. Alexandre Lavoie, Västerås

Det är mycket Västerås nu. Ytterligare en tungviktsvärvning av hårdsatsande VIK, som har levererat i stor omfattning på den här nivån tidigare.

6. Anton Svensson, Västerås

Konkurrensen om spelstilen kommer bli oerhört tuff i Västerås-lägret. Det bidrar inte minst Anton Svensson till. Artisten dominerade stundtals i Tingsrydsdressen i fjol och kan mycket väl få chansen i en ännu bättre liga än HockeyAllsvenskan på sikt.

7. Alexander Ytterell, HV71

Den rutinerade backen är tillbaka i HV71. En grymt slagkraftig värvning på allsvensk nivå. Alexander Ytterell kommer inte minst bli viktig i powerplaysammanhang.

8. Nichlas Torp, HV71

Ytterligare en tung backvärvning - som har ett förflutet i klubben sedan tidigare - av HV71. Nichlas Torp är utan tvivel att betrakta som en av HockeyAllsvenskans främsta backprofiler som läget är nu. Framför allt med tanke på de defensiva egenskaperna och det starka närkampsspelet.

9. Jonatan Harju, Södertälje

En av några riktigt vassa Södertälje-värvningar. Norrbottningen blommade ut ordentligt i fjol och var en fruktad offensiv pjäs i HockeyAllsvenskan med sitt eminenta målsinne.

10. Pontus Netterberg, HV71

Ännu ett HV71-nyförvärv som har ett förflutet i Smålandsklubben sedan tidigare och får en nyckelroll i jakten på ett snabbt SHL-avancemang. Pontus Netterberg har stundtals varit bra på SHL-nivå och är en spelare med stjärnstatus i allsvenska sammanhang.

11. Christopher Bengtsson, Björklöven

Björklöven fortsätter att utmana om en SHL-plats och kommer få ihop ett vasst lag även den kommande säsongen. Det har Christopher Bengtsson del i. En spelare med ett brett register som tillför spetskompetens.

12. Tyler Vesel, HV71

Amerikanen - med två fina säsonger i HockeyAllsvenskan bakom sig - utgör en av några tämligen imponerande HV71-värvningar. Centern är en klippa i såväl offensiven som defensiven och besitter kvaliteterna för att vara en spelare i en topp två-kedja i ett lag med SHL-ambitioner.

13. Sebastian Collberg, Bik Karlskoga

Bik Karlskoga har något intressant på gång även inför den kommande säsongen. Sebastian Collberg utgör värvningen som är mest spännande på förhand. En genuin lirare som har en hel del erfarenhet från spel på en högre nivå och kan göra det lilla extra.

14. Mikael Frycklund, Västerås

Västerås-produkten fick det inte att lossna i SHL med Linköping, men i HockeyAllsvenskan är han i allra högsta grad en profilvärvning. En spelare som bidrar till att VIK kommer ha en grymt spetsig forwardsbesättning.

15. Markus Modigs, Modo

Modo tar nya tag efter en halvdan säsong. Det ser försiktigt optimistiskt ut hittills. Markus Modigs är en av värvningarna som ger Öviksgänget goda förutsättningar att lyfta rejält. En tvåvägspjäs av toppklass.