Brynäs klubbdirektör: "I SHL pratar vi om att det kan ta tre till fem…
  • Hem
  • Dragskott
  • Brynäs klubbdirektör: "I SHL pratar vi om att det kan ta tre till fem år innan vi är tillbaka där vi var inför den här säsongen"
Brynäs klubbdirektör: "I SHL pratar vi om att det kan ta tre till fem år innan vi är tillbaka där vi var inför den här säsongen"

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Brynäs klubbdirektör: "I SHL pratar vi om att det kan ta tre till fem år innan vi är tillbaka där vi var inför den här säsongen"

Brynäs presenterade ett omfattande kostnadsbesparingsprogram under torsdagen.

Gävle-klubben ska spara flera miljoner på att minska organisationen i ett läge där intäkterna har rasat och troligtvis kommer vara på en relativt låg nivå även efter den här säsongen.

Klubbdirektören Michael Campese om hur pass allvarig situationen är.

- Tittar vi på den organisation vi gick in med till nuvarande säsong var den byggd för att ta föreningen till en omsättning på upp emot 180-200 miljoner kronor. Vi vet att det definitivt inte är möjligt att vara på den nivån under nuvarande säsong, och det är väldigt lite som talar för att vi kan vara där nästa. I SHL pratar vi om att det kan ta tre till fem år innan vi är tillbaka där vi var inför den här säsongen. Då blir det tyvärr ohållbart att behålla samma storlek på organisationen. Vi behöver anpassa oss efter verkligheten, men fortsatt på en nivå där vi kan vara framåtlutande och slagkraftiga både i den sportsliga och kommersiella verksamheten, säger Michael Campese till Brynäs hemsida.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget