Brynäs klubbdirektör: "Företagssponsring kommer inte att räcka för…
  • Hem
  • Dragskott
  • Brynäs klubbdirektör: "Företagssponsring kommer inte att räcka för elitidrotten framöver"
Brynäs klubbdirektör: "Företagssponsring kommer inte att räcka för elitidrotten framöver"

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Brynäs klubbdirektör: "Företagssponsring kommer inte att räcka för elitidrotten framöver"

I går drog Brynäs som bekant igång en insamling bland fans och sponsorer i jakten på att få möjlighet att värva välmeriterade Patrik Berglund och Simon Bertilsson.

Insamlingen har gett upphov till en hel del reaktioner - såväl positiva som negativa - i sociala medier.

Brynäs har, enligt egna uppgifter, ungefär en halv miljon fans i landet och det siktar Gävle-klubben på att utnyttja på ett bättre sätt i framtiden.

Klubbdirektören Michael Campese tror visserligen inte att företagssponsring är på väg bort, men tror att klubbarna måste ta andra grepp som komplement för att kunna vara med och utmana ekonomiskt.

- Företagssponsring kommer inte att räcka för elitidrotten framöver. Det är bara att titta på Hammarby som det mest lysande exemplet, de aktiverar sina fans på ett oerhört smakfullt sätt och skapar därigenom ett oerhört engagemang som sätter föreningen i en bra situation, säger Michael Campese till Hockeypuls och fortsätter:
- Jag tror att det finns en enorm vilja att vara med, men då måste vi vara mer transparenta och berätta vad man får. Det skulle vara tjänstefel att inte utveckla den här sidan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget