Alexander Anderberg presenterad
Alexander Anderberg presenterad

Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Alexander Anderberg presenterad

Södertälje rivstartade augusti i form av att presentera tre nyförvärv och två kontraktsförlängningar.

Storvuxne Alexander Anderberg - som gjorde det bra i seriekonkurrenten Västervik i fjol och kan ståta med SHL-meriter - är ett av tillskotten.

Sportchefen Mikael Samuelsson om värvningen.

- Det är en storväxt högerfattad back som har mycket hockey i sig. Han ser isen bra och följer gärna med upp i anfallen. Ska bli spännande och se hur han kan fortsätta sin utveckling hos oss i SSK, säger SSK:s sportchef till klubbens hemsida.

***

Villiam Haag är en annan SHL-meriterad spelare som kommer spela i Södertälje den kommande säsongen. Haag har varit bra i HockeyAllsvenskan de senaste åren och var utlånad till SHL-laget Linköping i några matcher så sent som den gångna säsongen.

***

Sportklubben har även gjort klart med Simon Norberg, som närmast kommer från tre raka säsonger i HockeyAllsvenskan med Tingsryd.

Mikael Samuelsson om nyförvärvet.

- Vi ser Simon som en två-vägscenter som är rejäl i sin spelstil och väldigt jobbig att möta ute på isen. Han har en stark åkning och även han är ansvarsfull i sin spelstil, något vi sätter stort värde i, säger Södertäljes sportchef till hemsidan.

***

Forwarden Rasmus Kahilainen och backen Erik Ullman är spelarna som har förlängt med SSK. Det rör sig i båda fallen om tvåårsavtal.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget