DIF-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Färjestad körde över Djurgården - igen

Djurgården hade 3-1 i matcher. Men efter två mindre bra insatser har nu Färjestad både reducerat och kvitterat i matchserien. På torsdag avgörs det vilket lag som får möta Frölunda i finalen.

Man hade ikväll fördel av hemmaplan, men inför fullsatta läktare i Globen föll Djurgården på nytt. Färjestad tog en ny storseger när man vann tisdagens match med hela 6-1.

Bara för några dagar sedan såg det bra ut, mycket bra ut för Djurgården som hade 3-1 i matcher och en vinst ifrån final. Nu har Färjestad kvitterat till 3-3 i matcher och allt avgörs i sjunde och sista matchen.

Pressen ligger nu på Djurgården, som har allt att förlorat, efter att ha haft ett stabilt grepp om denna matchserie.

DIF-Bloggen

Djurgårdens glädjebesked - inför kvällens match mot FBK

Djurgården åkte på en rejäl käftsmäll senast när man förlorade med hela 8-2 borta mot Färjestad.

Ikväll är laget tillbaka i Stockholm och en annan som är tillbaka är Jacob Josefsson. Lagkaptenen som snittade nästan en poäng per match i grundserien saknades senast, men spelar på tisdagskvällen.

– Jag körde ett riktigt pass. Det känns bara bra så jag känner mig hoppfull, jag räknar helt klart med att spela nu, säger 28-åringen enligt Sportbladet.

Matchen spelas denna afton i Globen och under måndagen hade man passerat 12.500 sålda biljetter.

Djurgården är vid vinst klara för SM-final.

DIF-Bloggen

Succé för Djurgården och Buya Turay

Djurgården tog en ny seger när IFK Göteborg besegrades under måndagen. 2-1 och återigen mål från Mohamed Buya Turay som avgjorde matchen i den 88:e minuten.

Nu serieledning, men sju poäng på tre matcher och den 23-årige anfallaren har svarat för tre mål på lika många matcher. Succé!

- Det var bra. Det var bra för laget och klubben. Det här är viktiga poäng och ett viktigt mål, säger Buya Turay till Fotbollskanalen.se.

Djurgården spelar igen på söndag. Då borta mot BK Häcken, som också har sju poäng. En tidig seriefinal alltså.

DIF-Bloggen

Ett orosmoln för Djurgården - stjärnan lämnar träningen

Aslak Fonn Witry är ny inför säsongen, men har redan satt avtryck. I senaste matchen mot Örebro SK svarade 23-åringen för två mål när Djurgården vann med 3-0.

Men nu kommer en mindre rolig nyhet.

Det är FotbollDirekt.se som rapporterar om att Witry klev av dagens träning med lindad vad.

"FD är på plats på Kaknäs där Djurgården tränar. Witry gjorde illa vaden och blev liggandes under träningen, fick behandling och vaden lindades. Han haltade sedan av träningen och återvände inte. FotbollDirekts utsände befarar en bristning.", skriver sajten på sin hemsida.

På måndag spelar Djurgården hemma mot IFK Göteborg.

DIF-Bloggen

Vinst borta mot Färjestad - fördel Djurgården nu

Djurgården tog en mycket viktig seger i bortamatchen mot Färjestad under onsdagskvällen. 2-1 i matchen och 2-1 i matchserien för Djurgården.

Men det såg inte bra ut fram till slutet av tredje perioden. Färjestad tog ledningen efter 8:41 in på andra perioden och det var inte först 16:16 i den tredje perioden som Axel Jonsson Fjällby kunde kvittera. Dick Axelsson gjorde sedan 2-1 i slutskedet.

Oväntad vändning, men ack så viktig.

Nu väntar fredagsmatch på Hovet. Den matchen är slutsåld. Då blir det hockeyfest!

DIF-Bloggen

Stort biljettintresse till semifinalerna mot Färjestad

Nu på lördag fortsätter SM-slutspelet för Djurgården och första matchen mot Färjestad ska då spelas, på bortaplan. Men sedan är det hemmamatch på måndag och intresset är stort.

Prognosen säger att det blir slutsålt i båda matcherna som Djurgården är garanterade på hemmaplan.

Enligt klubbens hemsida är 7400 biljetter är sålda till måndagens match, medan 7600 biljetter är sålda till match 4 som spelas på fredag nästa vecka.