Gattuso och vindar (Inför Benevento - Milan)

Bild från Bildbyrån

Gattuso och vindar (Inför Benevento - Milan)


Wilhelm Wiking skildrade i det senaste blogginlägget Pittbullens brokiga tränarkarriär, som har haft många mellanlandningar under de senaste åren. Men ändå är det kanske inte så konstigt att den känslosamme grintan har kommit hem, eftersom att känslor och ett jävla anamma är precis vad som behövs för att väcka alla på Milanello. Montella är en allt lugnare människa som har skruvat sönder sitt lag efter alla formation och –spelarbyten och därmed spridit en osäkerhet. I den senaste matchen mot Torino lyckades inte heller Montellas Milan punktera matchen trots många fina målchanser, vilket kan vara ett bevis på osäkerhet och att grintan saknas. Löftet om att Milan skulle börja göra mål under hans regim kanske ändå blev hans fall. Eftersom att han påpekat att han visste hur man styrde upp ett anfall som gammal anfallare, då han samverkat med andra bra offensiva spelare.

Vad kan vi då vänta oss av Kalabriens egna köttbulle som sagt att han ska tackla denna uppgift på ett ödmjukt sätt. Det som talar emot honom är hans brokiga tränarkarriär. Karriärens många mellanlandningar har berott på att han inte kunnat framföra eller utveckla en taktik som bidragit till faktiska vinster. Sen kan man ta upp Pisas säsong i Serie C och hans jobb i Milans Primavera som motargument, men trots allt har han inte kunnat anpassa sin taktik efter sitt lag under en längre period. Han har däremot under perioder visat prov på att han kan styra upp ett försvarsspel som Wilhelm tidigare nämnt, vilket är grundbulten i hans taktik och kommer säkerligen också bli i hans Milan.

Det som talar för Gattuso är hans pondus i klubben, och att han vet var som förväntas av honom trots det begränsade spelarmaterialet till skillnad från när han spelade i klubben. "Numero otto" kommer också mottas av Milanisti med öppna armar, vilket jag tror kan bli en avgörande faktor, eftersom att känslomänniskor ofta kan dra nytta av positiva vibbar så att omgivningen känner sig mer harmonisk och glad. Om Milan kommer ned med de nya positiva vindarna till den lilla staden i Kampanien som inte spelar som namnet lovar("Bene"vento), så tror jag att Gattusos positiva vindar kan få ytterligare fart av Beneventos negativa vindar. Vilket kan leda till en orkan som kan i alla fall lyfta milan från den självklara osäkerheten som klubben befinner sig i.

Matchen spelas 12:30 på lördag och då får vi äntligen svar på några frågetecken. Kommer det självklara Milan tillbaka? Kommer de positiva vindarna att ta fart? Eller kommer känslomänniskan sätta käppar i hjulet för sig själv med ett allt för defensivt lag?

Efter kampen sker en kort analys av alla frågeställningar och mycket mer angående matchen, fast i ljudform. Så håll er uppdaterade på bloggen.

Ha en bra vecka!

//Carl Grönwall

Twitter

@c_calcio

@CGronwall

@wiking16

Benev